Preskocit navigáciu

Vojaci pre onkológiu


Vojaci pre onkológiu Vojaci z Výcvikovej jednotky vojenských misií Martin odovzdali pri príležitosti Mikuláša dňa 10. decembra 2009 finančnú pomoc Oddeleniu detskej onkológie v Banskej Bystrici. Celková výška vyzbieraných finančných prostriedkov charitatívnej akcie predstavovala sumu 510 €.

Do tejto zbierky sa zapojili príslušníci Výcvikovej jednotky vojenských misií (VJVM), ktorí sa priamo na oddelení stretli s hospitalizovanými deťmi a so zdravotníckym personálom. Profesionálni vojaci, ktorí v minulosti pôsobili v zahraničí v medzinárodných operáciách, tak zrealizovali myšlienku dobrovoľnej finančnej zbierky. Vznikla už počas plnenia náročných úloh ďaleko od ich domova, rodiny a v zložitom postkonfliktnom prostredí. Jej výťažok sa rozhodli preto venovať na pomoc deťom s onkologickým ochorením.

„Najmä spomienky na trpiace deti v jednotlivých krízových oblastiach v nás naštartovali rozhodnutie venovať pomoc deťom na Slovensku, ktoré ju potrebujú najviac,“ povedal jeden z darcov a dodal, že zo stretnutia odchádzali s dobrým pocitom a súčasne s presvedčením, že tento skromný príspevok nebude ich posledným.

História Výcvivkove jednotky vojenských misií v Martine sa začala písať v októbri 2006. V jej radoch sú profesionálni vojaci, ktorí pôsobili a stále pôsobia v misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu. Dlhodobo kvalitným plnením úloh v náročných podmienkach títo vojaci reprezentujú Slovenskú republiku jej Ozbrojené sily ako aj Prápor výcviku v Martine v podriadenosti Síl výcviku a podpory.

Vojaci pre onkológiuVojaci pre onkológiuVojaci pre onkológiu

Autor: kpt. Pavol Koškovský , Foto: kpt. Pavol Koškovský - Dátum: 10.12.2009
Čítanosť: 17628
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share