Preskocit navigáciu

Cirkev a armáda v Trenčíne


Cirkev a armáda v Trenčíne

Stretnutie predstaviteľov cirkví pôsobiacich v meste Trenčín s veliteľom síl výcviku a podpory OS SR generálmajorom Miroslavom Kováčom sa uskutočnilo v utorok 9. decembra 2008 v priestoroch veliteľstva síl v mestskej časti Sihoť.

„Som rád, že spolupráca s predstaviteľmi cirkví pôsobiacich v našom meste, ale i po celom Slovensku je výborná, čoho dôkazom sú aj príjemné a pravidelné stretnutia v čase adventu práve tu v priestoroch veliteľstva síl výcviku a podpory,“ zdôraznil generálmajor Kováč na úvod stretnutia na ktorom privítal trenčianskeho dekana rímsko-katolíckej cirkvi Milana Kupčíka, farára zo sídliska Trenčín - Juh Jozefa Varhaníka, Jána Bunčáka z ev. a. v. cirkvi a Jána Muráňa od adventistov siedmého dňa. Okrem nich sa stretnutia zúčastnili aj duchovní, ktorí patria do Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR policajný kaplán Juraj Križan, väzenský kaplán Ján Minárik a ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR Mons. František Rábek.

Na stretnutí, ktorého iniciátorom je už pravidelne dekan Veliteľstva síl výcviku a podpory Stanislav Lipka, predstavil generálmajor Kováč aktuálnu štruktúru síl a rovnako tak víziu ich ďalšieho smerovania. V spoločnej rozhovore následne všetci zúčastnení diskutovali na tému pôsobenie duchovných v zložkách ozbrojených síl a ozbrojených zborov v Slovenskej republike. Na záver si spoločne zapriali Šťastné a požehnané sviatky plné pokoja.


Foto1Foto1Foto1Foto1Foto2Foto2Foto2Foto2

Autor: dekan Stanislav Lipka , Foto: kpt. Štefan Zemanovič - Dátum: 10.12.2008
Čítanosť: 24522
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share