Preskocit navigáciu

Životné jubileum generálplukovníka v.v Jozefa Hrebíka


Životné jubileum generálplukovníka v.v Jozefa  Hrebíka

Pri príležitosti 85. narodenín generálplukovníka v. v. Jozefa Hrebíka zablahoželal 28. októbra v Trenčíne oslávencovi veliteľ Síl výcviku a podpory plukovník Martin Stoklasa.
Stretnutie zorganizovala Regionálna skupina Sever Klubu generálov SR pod vedením generálmajora v. v. Mariána Mikluša. Ten v príhovore oslávencovi zhrnul jeho vojenskú kariéru a zaželal mu veľa zdravia minimálne do ďalšieho desaťročia, veľa dobroty v rámci rodiny a veľa pohody v rámci kolektívu.
Pri tejto príležitosti venoval veliteľ Síl výcviku a podpory z pozície veliteľa posádky oslávencovi Pamätný odznak veliteľa síl výcviku a podpory OS SR III. stupňa s úprimným želaním pevného zdravia, úspechov a rodinnej pohody.
Generálplukovník v. v. Jozef Hrebík sa narodil 28. októbra 1928 v Lukáčovciach a svoju vojenskú kariéru začal v delostrelectve. Po základných veliteľských funkciách v čate, batérii, pôsobil ako veliteľ tankového práporu v 11. motostreleckom pluku v českom meste Klatovy. Neskôr v Martine zastával funkciu zástupcu náčelníka a následne náčelníka štábu 10. tankového pluku. V hodnosti podplukovník velil mikulovskému 5. motostreleckému pluku a po povýšení na plukovníka bol náčelníkom štábu 3. motostreleckej divízie v Kroměříži. Jozef Hrebík pôsobil aj vo funkcii náčelníka operačného oddelenia Operačnej správy Generálneho štábu ČSĽA a po vymenovaní prezidentom ČSSR do hodnosti generálmajora prevzal funkciu veliteľa 1. armády Západného vojenského okruhu v Příbrame. V roku 1982 bol ustanovený do funkcie veliteľa Východného vojenského okruhu v Trenčíne a v roku 1985 bol povýšený do hodnosti generálplukovníka. Do zálohy odchádzal z funkcie 1. zástupcu náčelníka Generálneho štábu ČSĽA v roku 1990. Generálplukovník v. v. Jozef Hrebík žije v Trenčíne.


Životné jubileum generálplukovníka v.v Jozefa  Hrebíka Životné jubileum generálplukovníka v.v Jozefa  Hrebíka Životné jubileum generálplukovníka v.v Jozefa  Hrebíka Životné jubileum generálplukovníka v.v Jozefa  Hrebíka Životné jubileum generálplukovníka v.v Jozefa  Hrebíka 2

Autor: nrtm Novomestský , Foto: nrtm Novomestský - Dátum: 28.10.2013
Čítanosť: 14371
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share