Preskocit navigáciu

Slávnostné vyradenie kurzu OR-5 v Prápore výcviku Martin


Slávnostné vyradenie kurzu OR-5 v Prápore výcviku Martin
Slávnostné vyradenie frekventantov Vstupného poddôstojníckeho kurzu OR-5 sa uskutočnilo 20. septembra v 1. poddôstojníckom klube OS SR  Práporu výcviku v Martine. Kurz v tomto turnuse úspešne absolvovalo tridsaťosem profesionálnych vojakov.
Veliteľ poddôstojníckej akadémie štábny nadrotmajster Milan Pavlík vo svojom záverečnom príhovore vyzdvihol zodpovedný prístup všetkých frekventantov kurzu a motivoval ich k podávaniu maximálnych výkonov v ich domovských útvaroch. Veliaci poddôstojník Práporu výcviku Martin štábny nadrotmajster Rastislav Leško ocenil prístup a prácu všetkých primárnych inštruktorov a veliteľského zboru Poddôstojníckej akadémie, ktorí sa najväčšou mierou pričinil o úspešný priebeh výcviku v kurze. Najlepším frekventantom kurzu sa stal desiatnik Ján Petrík z VÚ 2370 Martin, ktorý vo svojom príhovore poďakoval inštruktorom a kolegom z kurzu za pomoc a spoluprácu a zároveň im zaželal veľa osobných aj rodinných úspechov.
Cieľom kurzu je pripraviť kvalifikovaného profesionálneho vojaka v hodnosti desiatnik, ktorý bol vybraný na povýšenie do prvej poddôstojníckej hodnosti čatár. Zabezpečiť jeho prirodzený a plynulý prechod z hodnostného zboru mužstva do hodnostného zboru poddôstojníkov. Kurz je zameraný na získanie teoretických vedomostí a praktických zručností z oblasti základov vojenského vodcovstva, metodiky vedenia výcviku, komunikačných a taktických zručnosti na vedenie a riadenie najmenších vojenských jednotiek na stupni skupiny a družstva a to najmä v pozíciách najnižších veliteľov.

fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto

Autor: šbnrtm. Mgr. Milan Pavlík , Foto: PA - Dátum: 20.09.2013
Čítanosť: 11963
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share