Preskocit navigáciu

Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily


Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily

Expedícia a príjem pohonných hmôt a mazív (PHM) neustáva ani počas letných mesiacov, čoho dôkazom sú aj týždenné štatistiky Zásobovacej základne zásobovacej triedy 3 v Zemianskych Kostoľanoch. V týždni od 18. do 22. júla 2011 prijali 290 metrov kubických leteckého petroleja z rafinérie Slovnaft a vydali takmer 200 metrov kubických PHM pre vojenské útvary Ozbrojených síl SR po celom Slovensku.

Logistická základňa v Zemianskych Kostoľanoch, ktorej hlavnou úlohou je príjem PHM z výrobných závodov, skladovanie a výdaj do veľkokapacitných a malokapacitných prostriedkov útvarov a zariadení OS SR, je už od svojich počiatkov jedným z najdôležitejších článkov ozbrojených síl. Jej história sa začala písať v roku 1935, kedy v Zemianskych Kostoľanoch postavili Vojenskú továreň. V súčasnosti zamestnáva takmer 190 ľudí a organizačne je rozdelená na centrum materiálového manažmentu, úsek opráv a odborno-technického dozoru, centrum potrubnej dopravy a logistiku. Ako celok tak dokáže plne udržiavať dispozičné, operačné centrálne a depozitné zásoby materiálu zásobovacej triedy III. V prospech útvarov a zariadení Ozbrojených síl Slovenskej republiky a vykonáva komplexné kontroly technického stavu palivových hospodárstiev útvarov a zariadení v zmysle platných zákonov a noriem.

Jej zamestnanci aj v letných mesiacoch vykonávajú opravy a revízie techniky a technických prostriedkov na manipuláciu s materiálom zásobovacej triedy III, vykonávajú kontrolu kvality PHM v základni pri príjme, skladovaní a výdaji ako aj kontrolu kvality dlhodobo uložených zásob PHM v OS SR. Automobilovou a železničnou dopravou zabezpečujú rozvoz materiálu do útvarov OS SR a sú pripravení na použitie prostriedkov potrubnej dopravy pri krízových situáciách na produktovode prípadne ropovode.

Viac sa o Zásobovacej základni zásobovacej triedy 3 v Zemianskych Kostoľanoch môžete dočítať na webovej adrese: http://www.zzzt3.mil.sk/14560/home.php


Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily 2Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily 2Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily 2Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily 2Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily 3Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily 3Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily 3Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily 3Zásobovanie PHM pre ozbrojené sily 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: ZZ ZT3 - Dátum: 25.07.2011
Čítanosť: 15860
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share