Preskocit navigáciu

Certifikačné cvičenie na Lešti


Certifikačné cvičenie na Lešti

Certifikačné cvičenie vo vojenskom výcvikovom priestore Lešť navštívili v utorok 13. júna 2007 minister obrany, náčelník Generálneho štábu OS SR a velitelia operačných veliteľstiev generálmajor Ján Kačmár spolu s generálmajorom Milanom Maximom.

 

Spoločne prešli vstupným brífingom o situácii v priestore nasadenia jednotiek a osobne navštívili veliteľské stanovište veliteľa 1. mechanizovanej brigády i 11. mechanizovaného práporu. Následne návštívili jednotky martinského práporu rozmiestnené a zamaskované v lesoch neďaleko starého muničného skladu. V závere sa presunuli do priestoru sústredenia jednotky logistickej podpory z Hlohovca, ktorá zabezpečuje celý mechanizovaný prápor zásobami na niekoľko dní. V priebehu cvičenia zabezpečuje opravy pásovej a kolesovej techniky, pranie, úpravu vody a v nesposlednom rade i pečenie chleba, ktorého kvalitu ocenil aj ministrer obrany a velitelia operačných veliteľstiev.

 

Jednotka národného podporného prvku z Hlohovca zabezpečujúceho martinský 11.mechanizovaný prápor pozemných síl plní v súčastnosti úlohy národnej certifikácie, aby boli už v budúcom roku spoločne nasadení v rámci jednotiek rýchlej reakcie NATO (NRF - Nato Response Forces).


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 14.06.2007
Čítanosť: 16929
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share