Preskocit navigáciu

Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR


Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR

Vo štvrtok 28. augusta 2014 v ranných hodinách si pri príležitosti 70. výročia Slovenského národného povstania a 22. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne spoločným nástupom pripomenuli dve historické križovatky Slovenského národa.
Slávnostným aktom prečítania rozkazov Prezidenta Slovenskej republiky k 70. výročiu Slovenského národného povstania a 22. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky si profesionálni vojaci a zamestnanci veliteľstva uctili dôležitý odkaz Slovenského národného povstania a rozhodujúci medzník v novodobej histórii Slovenskej republiky, ktorým bolo prijatie Ústavy Slovenskej republiky 1. septembra 1992. „Statočný odpor slovenských jednotiek a príslušníkov iných národov v povstaní priniesol okrem mnohých pozitív aj obete. Okrem materiálnych škôd si povstanie vyžiadalo 3600 ranených, 10 000 zajatých vojakov a do 12 000 padlých. To sú fakty, ktoré nás utvrdzujú v snahe poďakovať im a uctiť si pamiatku všetkých, ktorým vďačíme za našu slobodu a súčasný mierový život“, povedal veliteľ síl výcviku a podpory plukovník gšt. Martin Stoklasa a dodal, že prijatím Ústavy SR dňa 1. septembra 1992 potvrdila Slovenská národná rada fakt, že v novoutvárajúcom sa štáte bude mať verejný život taký demokratický charakter ako v ostatných krajinách vyspelej časti sveta.
Pri príležitosti slávnostného zhromaždenia odovzdal veliteľ síl pamätné medaily Ministra obrany SR a čestné odznaky Ozbrojených síl Slovenskej republiky vybraným príslušníkom veliteľstva. Zároveň boli prečítané personálne rozkazy riaditeľa Personálneho úradu tým príslušníkom síl, ktorí budú plniť od 1. septembra 2014 úlohy v štruktúre veliteľstva Pozemných síl OS SR a jeho podriadených útvarov. V závere slávnostného nástupu veliteľ síl výcviku a podpory poďakoval za prácu a odovzdal ďakovné listy štyrom zamestnancom veliteľstva, ktorí dňom 1. septembra 2014 odchádzajú do starobného dôchodku.


Vo štvrtok 28. augusta 2014 v ranných hodinách si pri príležitosti 70. výročia Slovenského národného povstania a 22. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne spoločným nástupom pripomenuli dve hVo štvrtok 28. augusta 2014 v ranných hodinách si pri príležitosti 70. výročia Slovenského národného povstania a 22. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne spoločným nástupom pripomenuli dve hVo štvrtok 28. augusta 2014 v ranných hodinách si pri príležitosti 70. výročia Slovenského národného povstania a 22. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne spoločným nástupom pripomenuli dve hVo štvrtok 28. augusta 2014 v ranných hodinách si pri príležitosti 70. výročia Slovenského národného povstania a 22. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne spoločným nástupom pripomenuli dve hPríslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR2Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR2

Autor: kpt. Ing. Ján BREZULA , Foto: kpt. Ing. František BANGO - Dátum: 28.08.2014
Čítanosť: 32483
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share