Preskocit navigáciu

XXIV. ročník celorezortného hudobného festivalu FOLK ROCK ARMY v rámci celoslovenského podujatia


XXIV. ročník celorezortného hudobného festivalu FOLK ROCK ARMY v rámci  celoslovenského podujatia
          
            Mesto Martin je mesto mnohých kultúrnych tradícií a je o ňom všeobecne známe, že sa venuje rozvoju kultúry a nezanedbáva ani rozvoj športu. A tak mesto Martin prevzalo záštitu ako hlavný garant a spojilo tri veľké akcie do jedného gigantu pre svojich občanov. Počasie spočiatku návštevníkom neprialo a stále ich ohrozovali čierne mraky, ale nakoniec ani jedna kvapka z neba nespadla.
Letnú sezónu cestového ruchu v Turci na rok 2014 otvorilo podujatie Leto v turčianskej záhradke, ktoré zorganizovalo mesto Martin v spolupráci so Združením cestovného ruchu. Športovým štartom sezóny bola 10 kilometrová cyklojazda stoviek cyklistov z námestia do areálu SIM v Priekope. V areáli potom celý deň prebiehali súťaže a atrakcie pre deti, ukážky mestskej polície a kultúrny program s moderátorom. O ponuke na aktuálnu turistickú sezónu sa niekoľko stoviek účastníkov dozvedelo v prezentačnom stánku cestovného ruchu regiónu Turiec, hneď vedľa stánkov s remeselnými ukážkami a predajom regionálnych výrobkov. V nedeľu 11. mája podujatie pokračovalo pretekmi na horských bicykloch v Snowlande vo Valčianskej doline. Podujatie bolo realizované v rámci projektu Podpora a rozvoj cestovného ruchu v regióne Turiec, spolufinancovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Regionálneho operačného programu.
Ďalšou aktivitou bola Oslava sv. Floriána, ktorú zorganizovalihasiči. Na tomto podujatí nebola núdza o atrakcie a súťaže pre deti, predviedla sa hasičská technika a, samozrejme, velikánsky úspech hasiaca pena.
Pod zaujímavým názvom FOLK ROCK ARMY sa konal hudobný festival, pod záštitou Posádkového klubu Práporu výcviku, ktorý zastrešil Personálny úrad z Liptovského Mikuláša. Hudobná akcia sa uskutočnila na verejnom priestranstve a zhliadlo ju okolo 1000 divákov. Okolie tribúny, na ktorej hrali hudobné kapely, lemovala vojenská technika, ktorú pripravili príslušníci martinského Práporu výcviku. Návštevníci tejto aktivity si mohli zblízka prezrieť T-815 Multilift, BVP 1, TATRAPAN a Aligatorom spoločne s množstvom súčasných a historických ručných zbraní.
            Ani príslušníci Klubu vojenskej histórie Bojovník sa nedali zahanbiť a v historických uniformách neúnavne prezentovali svoje historické zbrane. Regrutačné stredisko z Banskej Bystrice postavilo svoj regrutačný stan,  aby vysvetlilo mladým nádejným záujemcom, čo obnáša stať sa vojakom. Samozrejme nechýbala ani Mestská polícia s ukážkami zákrokov proti páchateľom. Nekonečné množstvo detských hier bolo na záver vyhodnotené a v rámci tomboly boli vylosovaní šťastní výhercovia.
Na XXIV. ročníku festivalu FOLK ROCK ARMY ako hostia festivalu vystúpili Trenčianska HSPK a Mince vo fontáne z Liptovského Mikuláša. Prehliadka pokračovala hudobnými skupinami, ktoré zastrešuje Posádkový klub Martin: Be Gun a hudobná skupina S.H.O.P. Všetky skupiny za svoje vystúpenie zožali velikánsky potlesk. Pevne veríme, že tak krásna a príjemná akcia bude mať svoje pokračovanie aj v budúcich rokoch.

Foto 1Foto 1Foto 1Foto 1Foto 2Foto 2Foto 2Foto 2Foto 3Foto 3Foto 3Foto 3Foto 4Foto 4Foto 4Foto 4Foto 5Foto 5Foto 5Foto 5Foto 6

Autor: Alena Pisariková , Foto: kpt. Marián Sobčák - Dátum: 12.05.2014
Čítanosť: 7885
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share