Preskocit navigáciu

Prázdniny s Posádkovým klubom v Martine


Prázdniny s Posádkovým klubom v Martine
       Prázdniny, slovo ktoré v detských očiach vzbudzuje radosť, avšak v očiach rodičov veľa povinností. Letné prázdniny sa nám rozbiehajú v plnom prúde a rodičia si lámu hlavu ako spríjemniť voľný čas svojim deťom cez prázdniny, keďže prázdninového času je podstatne viac ako riadnej dovolenky. Špecifický problém vyvstáva u profesionálných vojakov, ktorí poväčšine nie sú z rodného mesta a každá " babička" je niekde na inom konci republiky.
        Posádkový klub v Prápore výcviku preto zorganizoval v dňoch 8. až 12. júla 2013 prímestský tábor pre deti profesionálnych vojakov a zamestnancov posádky Martin. A tak pre 15 detí z Práporu výcviku, Zásobovacej základne ZT V a 11. mechnizovaného práporu bol pripravený pestrý program. Prvý deň sme začali trošku netradične a to zájazdom do Múzea kysuckej dediny Nová Bystrica, Výchylovka, kde sa deti najprv previezli na starodávnom vláčiku a neskôr sa započúvali do histórie Kysúc. Na druhý deň sme si prezreli vojenskú techniku a upravili svoje tváre do "vojenského vzhľadu". Potom nás čakal turistický výlet do Jasenskej doliny. Deti sa tešili na opekanie prinesenej klobásky či voňavej slaninky. Po dobrom jedle nechýbal futbalový zápas. Veľkej obľube sa tešila "pomová dráha", ktorej odolnosť skúšali tak najmenší, ako i najväčší členovia tábora. A veru aj pieskovisko dostalo poradne zabrať, keď tade prehrmeli naše deti. Na tretí deň sme mali naplánovaný trošku kľudnejší program a to zájazd na Oravskú priehradu. Plavba loďou Orava bola príjemnou zmenou v našom táborovom programe a pri prehliadke galérie na ostrove Slanica sme si zopakovali, ako by nám bolo dobre, keby Anton Bernolák presadil iba to jedno jediné "i". Polovica táborového času bola za nami a tak sme sa rozhodli pre trošku väčší záber pre naše deti a to Jánošíkove diery v Terchovej. Deti bravúrne zvládali všetky prevýšenia, či klzké kamene. Túru sme ukončili až v rázovitej dedinke Štefanová. Tábor sa pomaly blížil ku koncu a tak sme posledný dník strávili v rodnom meste Martin a jeho časti Záturčie. Tam, v  Jazdeckom klube sme strávili jazdou na koníkoch posledný deň nášho tábora. 
        Na záverečnom vyhodnotení prímestského tábora odovzdala vedúca posádkového klubu PaedDr. Alena Pisaríková a  rtm. Peter Poláček všetkým deťom účastnícke listy a drobné darčekové predmety. A čo dodať na záver? Pravdepodobne sa deťom program v tábore páčil, keďže sme všetci dostali od detí vyrobené srdiečka s venovaním, za ktoré im ďakujeme.

fotofotofotofotofotofotofotofotofoto

Autor: PaedDr. Alena PISARÍKOVÁ , Foto: Posádkový klub - Dátum: 16.07.2013
Čítanosť: 13944
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share