11. výročie Síl výcviku a podpory


11. výročie Síl výcviku a podpory

Sily výcviku a podpory pôsobia v štruktúrach Ozbrojených síl už jedenásť rokov, po boku pozemných a vzdušných síl. Pri príležitosti ich vzniku sa v pondelok 1. júla 2013 na veliteľstve v Trenčíne uskutočnil slávnostný nástup.

Veliteľ Síl výcviku a podpory OS SR brigádny generál Ľubomír Svoboda vo svojom príhovore zhodnotil jedenásťročnú históriu pôsobenia Síl výcviku a podpory v štruktúre OS SR, formovanie veliteľstva od jeho vzniku dňa 1. júla 2002 až po súčasnosť. Veliteľ zároveň oboznámil príslušníkov veliteľstva so strategickou víziou a plánovanými zmenami v štruktúre VSVaP v blízkej budúcnosti.

Pri tejto príležitosti veliteľ Síl výcviku a podpory brigádny generál Ľubomír Svoboda poďakoval všetkých príslušníkom za odvedenú prácu v prospech veliteľstva a jeho podriadených útvarov a vybraných príslušníkov veliteľstva ocenil pamätným odznakom I., II. a III. stupňa. Skúsenosti z histórie dokazujú, že prítomnosť SVaP je opodstatnená a nevyhnutná, keďže činnosť SVaP a podriadených útvarov, prispieva k zabezpečeniu každodenných úloh v rámci OS SR.


aaaab

Autor: npor.Ing.František Bango , Foto: npor.Ing.František Bango - Dátum: 02.07.2013
Čítanosť: 12897
Verzia pre tlač

Skočiť na menu