Preskocit navigáciu

Výcvik príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Čereňanoch


Výcvik  príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Čereňanoch

Špecialisti protiplynovej služby Hasičského a záchranného zboru SR absolvovali v dňoch 15. - 19. apríla v Čereňanoch komplexný poľný výcvik s reálnymi toxickými látkami.

Cvičenia vo Výcvikovom, analytickom a zásobovacom centre radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Čereňany sa zúčastnilo 28 príslušníkov Krajských riaditeľstiev a Záchranných brigád HaZZ SR zabezpečujúcich kompletnú protichemickú ochranu všetkých zúčastnených osôb nachádzajúcich sa v mieste prípadného zásahu a možného chemického ohrozenia toxickými priemyselnými chemickými látkami. Absolventi výcviku prešli základnou úrovňou výcviku zahŕňajúceho detekciu toxických priemyselných chemických látok pomocou prístrojov Ecam, Chempro a detekčných papierikov DP-3. V priebehu výcviku si vyskúšali aj meranie rádioaktivity pomocou IH 95 a praktickú dekontamináciu osôb.



Výcvik príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Čereňanoch1Výcvik príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Čereňanoch1Výcvik príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Čereňanoch1

Autor: VAaZC RCHBO Čereňany , Foto: VAaZC RCHBO Čereňany - Dátum: 19.04.2013
Čítanosť: 16371
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share