Preskocit navigáciu

Inštruktor výcviku roka 2009


Inštruktor výcviku roka 2009
V súťaži o najlepšieho inštruktora výcviku síl výcviku a podpory v roku 2009 obsadil prvé miesto a titul Inštruktor výcviku roka 2009 získal nadrotmajster Milan Halách z roty výcviku bojovej podpory a bojového zabezpečenia v Martine.

Trojdňová súťaž organizovaná v zmysle smernice, ktorá spresňuje štandardný postup a súbor činností z ktorých je kandidát na inštruktora roka preskúšaný, sa tento rok uskutočnila v posádke Martin. Celkovo piati kandidáti na titul absolvovali preskúšanie z fyzickej pripravenosti a v rámci praktickej časti súťaže ešte absolvovali výcvikové  hodiny streľby z pištole a kvalifikačnú streľbu zo samopalu. V závere súťaže sa každý z účastníkov musel popasovať s prípravou eseje na tému "Čo znamená byť inštruktor výcviku?".

Preskúšanie pred komisiou nebolo vôbec jednoduché vďaka čomu mal možnosť uspieť iba ten najlepší. Veliaci poddôstojník síl výcviku a podpory Ján Brida zhodnotil výsledok súťaže slovami: "Najlepšie hodnotený nadrotmajster Milan Halách preukázal vynikajúce výsledky zo všetkých disciplín, má bohaté skúsenosti z misií a momentálne prispôsobenie sa novej funkcii s inou odbornosťou z neho právom robia víťaza. Sám mu vzdávam rešpekt a želám veľa úspechov a pracovného elánu do ďalšieho pôsobenia v Silách výcviku a podpory."

Každoročná súťaž je pokračovaním myšlienky bývalého veliaceho poddôstojníka síl výcviku a podpory a súčasného hlavného poddôstojníka Ozbrojených síl SR štábneho nadrotmajstra Richarda Fabriciusa. Jeho základnou myšlienkou pre túto súťaž bolo priniesť stimul, prestíž, súťaživosť a zdravú konkurenciu k ťažkej funkcii inštruktor výcviku. "Pokračovali sme v jeho myšlienke a snažili sa tak skvalitniť profesionálny prístup inštruktora k čakateľom alebo frekventantom jednotlivých kurzov, ktoré vykonáva Prápor výcviku Martin pre ozbrojené sily. Pod gesciou veliteľstva síl výcviku a podpory tak prispievame k skvalitňovaniu a naplňovaniu potreby pripravovať profesionálne vycvičený personál pre službu v Ozbrojených silách Slovenskej republiky," dodal štábny nadrotmajster Ján Brida na záver.

Inštruktor výcviku roka 2009Inštruktor výcviku roka 2009Inštruktor výcviku roka 2009Inštruktor výcviku roka 2009

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: Mgr. Milan Pavlík - Dátum: 25.11.2009
Čítanosť: 20269
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share