Preskocit navigáciu

Generál Graziano navštívil Slovensko


Generál Graziano navštívil Slovensko

Na pozvanie náčelníka Generálneho štábu OS SR navštívil Slovenskú republiku náčelník Generálneho štábu Talianskych ozbrojených síl generál Claudio Graziano s delegáciou.
Generál Graziano pricestoval do Bratislavy v pondelok 9. apríla, kde sa po prílete a plných vojenských poctách na nádvorí Kutuzovových kasární, počas ktorých mu dol generálom Maximom udelený Pamätný kríž náčelníka Generálneho štábu OSSR prvého stupňa - zlatý, prijatý ministrom obrany Petrom Gajdošom. 
Po krátkom zdvorilostnom prijatí obe delegácie pokračovali programom pracovnej návštevy budúceho Predsedu vojenského výboru Európskej únie rokovaním delegácií. Na rokovaní slovenská strana predstavila štruktúru, plnené úlohy ako aj modernizačné projekty. Na záver rokovania sa generál Graziano živo zaujímal o slovenskú účasť v Permanentnej štruktúrovanej obrannej spolupráci v Európe (PESCO) a najmä o slovenský projekt Euroartilery, kde Slovensko získalo pozíciu vedúcej krajiny. Generál Graziano vo svojom vystúpení upozornil na potrebu získania ďalších krajín do tohto projektu, tak aby bol naplnený duch programu smerujúci k bližšej a najmä efektívnejšej spolupráci Európskych krajín.
Druhý deň návštevy generála Grazaiana bol venovaný návšteve taktického krídla Sliač, kde si talianska delegácia vypočula brífing veliteľa vzdušných síl a mala možnosť sa zoznámiť s ukážkou výzbroje útvarov vzdušných síl.


Generál Graziano navštívil SlovenskoGenerál Graziano navštívil SlovenskoGenerál Graziano navštívil SlovenskoGenerál Graziano navštívil SlovenskoGenerál Graziano navštívil Slovensko 2Generál Graziano navštívil Slovensko 2Generál Graziano navštívil Slovensko 2Generál Graziano navštívil Slovensko 2Generál Graziano navštívil Slovensko 3Generál Graziano navštívil Slovensko 3Generál Graziano navštívil Slovensko 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 10.04.2018
Čítanosť: 5870
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share