Preskocit navigáciu

Ukončenie kurzu CMD III


Ukončenie kurzu CMD III
Príslušníci jednotky EOD (Explosive Ordonance Disposal) boli v pondelok 29. júna 2009 v priestoroch klubu Ministerstva obrany SR slávnostne vyradení z kurzu CMD III. Výcvik bol pokračovaním kurzov pyrotechnického prieskumu a kurzov CMD-I a CMD-II (Conventional Munition Disposal), ktoré v rokoch 2006 a 2007 slovenská jednotka absolvovala tiež pod vedením francúzskych inštruktorov.

Vyradenie príslušníkov prvej jednotky OED v Slovenskej armáde sa uskutočnilo v Klube Ministerstva obrany SR. Slávnostného aktu sa zúčastnili štátny tajomník Ministerstva obrany SR Daniel Duchoň, veľvyslanec a vojenský pridelenec Francúzskej republiky v SR Henry Cuny, náčelník Štábu pre operácie GŠ OS SR generálmajor Ján Salaganič ako i zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Juraj Krištofovič.

Skupina EOD absolvovala kurz CMD3 „Conventional Ammunition Disposal, level III“ pod vedením francúzskych špecialistov v Centre výnimočnosti pre oblasť EOD v Novákoch. Úspešní príslušníci čaty EOD si v závere stretnutia prevzali certifikáty o absolvovaní kurzu a ako jednotka EOD v OS SR sú dôkladne pripravení na plnenie medzinárodných úloh v svetových krízových oblastiach. Záver kurzu zároveň zavŕšil cyklus príprav príslušníkov jednotky EOD na nasadenie v rámci Battle Group Európskej únie (BG EU).

Zdroj: www.mosr.sk

Ukončenie kurzu CMD IIIUkončenie kurzu CMD IIIUkončenie kurzu CMD IIIUkončenie kurzu CMD III

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: rtm. Juraj Golský - Dátum: 30.06.2009
Čítanosť: 19887
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share