Preskocit navigáciu

Pracovné stretnutie HPoD s veliacim poddôstojníkom NG Indiana


Pracovné stretnutie HPoD s veliacim poddôstojníkom NG Indiana

V priestoroch Generálneho štábu OS SR sa 14. marca 2016 stretli veliaci poddôstojník Národnej gardy štátu Indiana šbnrtm. James R. Gordon s Hlavným poddôstojníkom OS SR štábnym nadrotmajstrom Vladimírom Belušom na pracovnom stretnutí, ktoré bolo súčasťou stretnutia generálov Fredericka B. Hodges (USAREUR) a Courtney P. Carr (TAG INDNG s Náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálom Maximom.
Cieľom pracovného stretnutia bolo ujasnenie si ďalšej spolupráce v tomto a budúcom výcvikovom roku medzi NG Indiana a OS SR v oblasti výcviku mužstva a poddôstojníkov. Pracovného stretnutia sa zúčastnil aj veliaci poddôstojník vzdušných síl štábny nadrotmajster Peter Kuka.
Diskusia bola zameraná najmä na témy tykajúce sa spolupráce v oblasti vzdelávania a výcviku poddôstojníkov, spolupráce pri spoločných cvičeniach (ako napríklad Slovenský štít 2016) a ďalšej možnosti vysielania príslušníkov OS SR na cvičenia v USA v rámci cvičenia Slovenský štít.
Partneri sa informovali o príprave kurzu pre poddôstojníkov v oblasti operačného plánovania, kde je už rozbehnutý projekt obdoby štábneho poddôstojníckeho kurzu („Battle staff NCO course“). Kurz bude vykonaný poddôstojníckou akadémiou a vedený inštruktormi NG Indiana na pôde Poddôstojníckej akadémia Martin na jeseň 2016.
Ďalšou oblasťou rokovania bola téma prípravy a výcviku personálu letiskového zabezpečenia pre novo nakupovanú leteckú techniku v rámci OS SR, taktiež s možnosťou vyslania uvedeného personálu na cvičenia v USA v rámci cvičenia Slovenský štít 2016.
V tejto oblasti viedol diskusiu šbnrtm. Kuka, ktorý sa zaujímal o ponúkané možnosti výcviku pre technický personál partnerskou stranou.
Hlavný poddôstojník OS SR šbnrtm. Beluš a veliaci poddôstojník Národnej gardy štátu Indiana šbnrtm. James R. Gordon zhodnotili spoluprácu za minulý rok v rámci poddôstojníckej štruktúry ako úspešnú a vyjadrili snahu o rozvoj a pokračovanie spolupráce naďalej.


Pracovné stretnutie HPoD s veliacim poddôstojníkom NG Indiana

Autor: nrtm. Michal KUCAJ , Foto: autor - Dátum: 15.03.2016
Čítanosť: 4604
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share