Preskocit navigáciu

Laureát ankety Vojenský čin roka 2013


Laureát ankety Vojenský čin roka 2013
V rámci ankety Vojenský čin roka 2013 boli 18. júna ocenené výnimočné činy vojakov  a zamestnancov rezortu obrany, ktoré vykonali pri záchrane života, pomoci spoluobčanom alebo v oblasti spolupráce s verejnosťou, a to nad rámec plnenia svojich služobných povinností. Jedným z nominovaných na laureáta ankety bol aj príslušník Dopravného práporu Hlohovec kapitán Peter Sudimák.
           
            To, že kapitán Peter Sudimák je človek s milujúcim srdcom, sme sa presvedčili niekoľkokrát. Okrem aktivít, ktoré spočívali v organizácii a kooperácii charitatívnych zbierok u Dopravného práporu Hlohovec v prospech klientov Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých v Pastuchove od roku 2009, sa podieľal aj na organizácii v charitatívnych aktivitách počas jeho pôsobenia vo vojenskej operácii ALTHEA v Bosne a Hercegovine v roku 2012. Jeho filantropia v osobnom živote prejavuje aj v podstatne inom rozmere.
            So svojou manželkou podali pomocnú ruku zúfalej pani Anne Smädovej, ktorú odvrhla vlastná dcéra. Nielen že ju zadĺžila, ale opustila a vyhodila v zime na Štedrý deň na ulicu aj svojho syna Adamka. Dovtedy pre Sudimákovcov cudzí ľudia, sa stali členmi ich rodiny. Prichýlili ich vo vlastnom dome, pomáhali tete Anne ako ju volajú, pri právnych úkonoch, aby Adama zverili do jej opatery.
            Kapitán Peter Sudimák sa stal laureátom ankety v kategórii Pomoc verejnosti a priateľ armády. Sme hrdí, že práve kapitán Peter Sudimák, príslušník Dopravného práporu Hlohovec, je našim kolegom, priateľom a vzorom.

Laureát ankety Vojenský čin roka 2013Laureát ankety Vojenský čin roka 2013Laureát ankety Vojenský čin roka 2013Laureát ankety Vojenský čin roka 2013Laureát ankety Vojenský čin roka 2013Laureát ankety Vojenský čin roka 2013

Autor: Mgr. Janka Žáková , Foto: Doppr - Dátum: 19.06.2014
Čítanosť: 15652
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share