Preskocit navigáciu

Streľby špecializovaných kurzov v Centre výcviku Lešť


Streľby špecializovaných kurzov v Centre výcviku Lešť

Tichá jarná idylka výcvikového priestoru Centra výcviku Lešť bola preťatá rachotom streľby ťažkých zbraní. V súlade so svojim poslaním centralizovanej prípravy mužstva a poddôstojníkov pre celé ozbrojené sily, sa v Prápore výcviku v Martine uskutočnili v dňoch 22. až 30. mája 2014 kurzy obslúh 30mm automatického granátometu AGS-17, guľometu KPVT 14,5 mm a v dňoch 26. až 30. mája 2014 kurz obslúh NSV 12,7 mm.

Súčasťou tohto kurzu boli aj cvičenia v streľbe z uvedených zbraní, organizované dňa 29. mája 2014 príslušníkmi roty bojového výcviku, v priestoroch strelnice bojových vozidiel Centra výcviku Lešť.

Uvedených kurzov sa zúčastnilo 35 profesionálnych vojakov z celých ozbrojených síl, čím sa zvýšila ich pripravenosť na plnenie úloh, nielen vo svojich materských útvaroch, ale a to najmä, ich pripravenosť na plnenie úloh v prípade vyslania do operácií mimo územia SR.

Sily výcviku a podpory, ako jeden zo základných komponentov Ozbrojených Síl SR, nesú zodpovednosť za centralizovaný výcvik a prípravu mužstva a poddôstojníkov počas celej ich služobnej kariéry. Sústredením výcviku do jednej ustanovizne dochádza k významnej úspore vynakladaných prostriedkov a zároveň k udržiavaniu rovnakého štandardu pripravenosti PrV v celých ozbrojených silách.


fotofotofotofotofoto

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: rota bojového výcviku - Dátum: 30.05.2014
Čítanosť: 9202
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share