Preskocit navigáciu

Veliteľstvo Síl výcviku a podpory si pripomenulo 17. november


Veliteľstvo Síl výcviku a podpory si pripomenulo 17. november

Deň boja za slobodu a demokraciu si 15. novembra na slávnostnom zhromaždení v Trenčíne pripomenuli príslušníci Veliteľstva Síl výcviku a podpory, aby si uctili tento významný deň v histórii Slovenskej republiky.
Pri tejto príležitosti bol na zhromaždení prečítaný rozkaz prezidenta Slovenskej republiky ku Dňu boja za slobodu a demokraciu. Veliteľ Síl výcviku a podpory plukovník gšt. Martin Stoklasa vo svojom príhovore pripomenul, mnohí zo zúčastnených majú osobnú skúsenosť z diania v roku 1989. „Je povinnosťou a poslaním príslušníkov našich ozbrojených síl chrániť slobodu a demokraciu,“ dodal Stoklasa.
Je už 24 rokov odvtedy, čo študenti 17. novembra pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva začali proces demokratizácie krajiny. Deň boja za slobodu a demokraciu nie je zviazaný len s udalosťami roku 1989, ale jeho historické korene ako Medzinárodného dňa študentstva sú zviazané s krvavými udalosťami roku 1939, kedy nemecký fašisti potlačili pokojné zhromaždenie pražských študentov, čím potlačili aj posledné zdanie demokracie v Protektoráte Čechy a Morava.


Veliteľstvo Síl výcviku a podpory si pripomenulo 17. novemberVeliteľstvo Síl výcviku a podpory si pripomenulo 17. novemberVeliteľstvo Síl výcviku a podpory si pripomenulo 17. novemberVeliteľstvo Síl výcviku a podpory si pripomenulo 17. novemberVeliteľstvo Síl výcviku a podpory si pripomenulo 17. november2

Autor: mjr. Zemanovič , Foto: mjr. Zemanovič - Dátum: 18.11.2013
Čítanosť: 11911
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share