Preskocit navigáciu

V Trenčíne rozkvitli divé maky


V Trenčíne rozkvitli divé maky

Zvon slobody sa rozoznel 11. novembra o 11. hodine a 11. minúte v Trenčíne pri príležitosti Dňa vojnových veteránov.
Pripomenúť si 95. výročia skončenia jedného z najkrvavejších konfliktov v dejinách ľudstva sa na vojenskom cintoríne zišli delegácie útvarov a zariadení ozbrojených síl trenčianskej posádky, vojenských záujmových združení na čele s Klubom generálov OS SR a primátorom s predstaviteľmi mesta.
Trenčín, ktorého jedna desatina obyvateľov je nejakým spôsobom spätá s armádou, je od roku 1995 jedným z Európskych miest mieru, a aj preto sa pripojilo k organizácii spomienkových zhromaždení v tento deň. Priam symbolicky sa zhromaždenie konalo na mieste posledného odpočinku srbských vojakov padlých počas 1. svetovej vojny, keďže mesto je zároveň od roku 1926 nositeľom medaily sv. Sávu III. stupňa udelenom srbským kráľom.
Pri tejto príležitosti náčelník Generálneho štábu OS SR udelil primátorovi Trenčína Richardovi Rybníčkovi Pamätnú medailu k 20. výročiu vzniku OS SR, ktorú si primátor tradičného vojenského mesta prevzal z rúk veliteľa Síl výcviku a podpory plukovníka gšt. Martina Stoklasu, za trvalo vynikajúcu spoluprácu s ozbrojenými silami SR a udržiavanie vojenských tradícií.


V Trenčíne rozkvitli divé maky1V Trenčíne rozkvitli divé maky1V Trenčíne rozkvitli divé maky1V Trenčíne rozkvitli divé maky1V Trenčíne rozkvitli divé maky2V Trenčíne rozkvitli divé maky2V Trenčíne rozkvitli divé maky2V Trenčíne rozkvitli divé maky2V Trenčíne rozkvitli divé maky3V Trenčíne rozkvitli divé maky3V Trenčíne rozkvitli divé maky3

Autor: mjr. Zemanovič , Foto: nrtm. Novomestský - Dátum: 11.11.2013
Čítanosť: 13902
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share