Preskocit navigáciu

Národné hodnotenie NSE pre 22. mprsk


Národné hodnotenie NSE pre 22. mprsk

Spoločná logistická podporná skupina je zapojená do cvičenia „SPOLOČNÁ VÝZVA – COMMON CHALLENGE 2013 v rámci hodnotenia bojovej pripravenosti jednotiek deklarovaných do 22. mprsk.
Na základe Iniciačného rozkazu veliteľa Síl výcviku a podpory plukovníka gšt. Martina Stoklasu. Veliteľstvo Spoločnej logistickej podpornej skupiny (SLPS) riadi cvičenie národného podporného prvku pod názvom „NATIONAL SUPPORT 2013“ s vlastným štábov velenia cvičenia (EXCON) a priamym prepojením funkčných oblasti a MEL/MIL (Main Events List/ Main Incidents List) medzi „COMMON CHALLENGE 2013“ a „NATIONAL SUPPORT 2013“.
Cvičenie „NATIONAL SUPPORT 2013“ je súčasťou I. fázy prípravy deklarovaných jednotiek 22.mprsk pred nasadením.
Národný hodnotiaci tím, zložený z príslušníkov Veliteľstva SVaP a Veliteľstva SLPS v týchto dňoch vykonáva národné hodnotenie NSE pre 22. mprsk v zostave JLSG (Joint Logistics Support Group - štáb skupiny logistickej podpory) z koordinovania manažmentu plnenia úloh zásobovania, opravárenskej činnosti, administratívnej podpory v rámci 3. úrovne logistického zabezpečenia a poskytovania logistickej podpory v prospech 22.mprsk špecifickými logistickými a administratívnymi službami, ktoré nie je možné zabezpečiť iným spôsobom v rámci JLSG.
Cieľom cvičenia je dosiahnuť pripravenosť deklarovaného príspevku pre 22. mechanizovanú práporovú skupinu v stanovenej triede pripravenosti v súčinnosti s ostatnými zložkami OS SR na zaradenie do zálohy nasaditeľných síl NATO v termíne od 1. 1. 2014 do 31.12.2015 za účelom splnenia politických záväzkov Slovenskej republiky voči NATO.


Národné hodnotenie NSE pre 22. mprskNárodné hodnotenie NSE pre 22. mprskNárodné hodnotenie NSE pre 22. mprskNárodné hodnotenie NSE pre 22. mprsk

Autor: VSLPS , Foto: VSLPS - Dátum: 11.10.2013
Čítanosť: 11193
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share