Preskocit navigáciu

Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi


Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi Príslušníci Síl výcviku a podpory OS SR (SVaP), pod vedením veliteľa SVaP plukovníka Martina Stoklasu, sa 26. septembra 2013 podieľali na zabezpečení účelového cvičenia pre deti základnej a materskej školy v Hornej Súči.
Na deviatich pracoviskách sa žiaci formou ukážok mohli zoznámiť s prácou a poslaním príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky a pochopiť náplň tematiky, ktorú majú obsiahnutú v učebných osnovách, a ktorú doteraz poznali iba z teoretických prednášok.
Žiakom základnej školy boli dopoludnia odprezentované ukážky s možnosťou precvičenia základov poskytovania prvej pomoci, použitia prostriedkov na individuálnu ochranu proti zbraniam hromadného ničenia, základy topografickej orientácie v teréne, či nadväzovania spojenia a komunikácie pomocou rádiových prostriedkov. Najväčší záujem deti prejavili o ukážky strelných zbraní, mín, prostriedkov na ich detekciu, výstroj, streľbu zo vzduchovej zbrane, ale hlavne o ukážky vybavenia príslušníkov národného centra EOD Nováky a kolesovej techniky používanej v OS SR. Na cvičení sa zúčastnila aj príslušníčka Regrutačnej skupiny Trenčín, ktorá odpovedala na zvedavé otázky nadšených záujemcov o povolanie profesionálneho vojaka. K programu dňa stráveného s vojakmi patrila aj príprava stravy a jej výdaj, na ktorý dohliadali vojenskí kuchári.
Na zabezpečení účelového cvičenia „ochrana človeka a zdravia“ , o ktoré požiadal riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Hornej Súči, sa podieľali príslušníci Dopravného práporu Hlohovec, Multifunkčného práporu Hlohovec , Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov Trenčín, Multifunkčnej zásobovacej základne západ Nemšová, Práporu výcviku Martin, Národného centra EOD Nováky a Regrutačnej skupiny Trenčín.
Žiaci základnej školy neskrývali nadšenie z pripravených ukážok a podľa slov riaditeľa školy Mgr. Dušana Černeka snažia sa, aby zážitkové učenie patrilo medzi priority ich školy.

Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi1Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi1Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi1Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi1Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi2Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi2Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi2Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi2Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi3Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi3Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi3Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi3Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi4Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi4Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi4Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi4Deti z Hornosúčanskej základnej školy prežili deň s vojakmi5

Autor: nrtm. Novomestský , Foto: nrtm. Novomestský, rtm. Golský - Dátum: 30.09.2013
Čítanosť: 11149
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share