Preskocit navigáciu

Vojaci z Dopravného práporu si s požiarom poradia


Vojaci z Dopravného práporu si s požiarom poradia

Precvičiť činnosť vojenskej hasičskej jednotky Dopravného práporu bolo cieľom nácviku požiarneho poplachu, ktorý sa uskutočnil 26. marca v Hlohovci.

V rámci nácviku si príslušníci hasičskej jednotky overili svoju pripravenosť na likvidáciu požiaru, evakuáciu ohrozených osôb a poskytnutie prvej pomoci zraneným. Praktickému nácviku predchádzala kvalitná teoretická príprava, čo sa pozitívne odrazilo aj na profesionálne zvládnutých činnostiach pri simulovanom požiari.

„Na činnosť pri požiarnom poplachu určite nestačí iba jednoduchý povel HORÍ!“, povedal veliteľ hasičskej jednotky a riadiaci nácviku rotmajster Ján Maurer. Podľa neho sú dôležité vedomosti a praktické skúsenosti všetkých príslušníkov Dopravného práporu z oblasti ochrany pred požiarmi a zručnosti príslušníkov nepredpísanej vojenskej jednotky.

Aktivovaná vojenská hasičská jednotka so všetkými členmi sa po vyhlásení poplachu sústredila na určenom mieste vzniku požiaru. Po príjazde jednotky veliteľ zhodnotil situáciu, vykonal prieskum požiariska a jednotka začala okamžite plniť úlohy podľa plánu požiarnej ochrany. „V prvom rade je nevyhnutné zachraňovať ohrozené osoby a majetok a čo najrýchlejšie pristúpiť k likvidácii požiaru,“ vysvetlil Maurer. K simulácii reálneho zásahu prispeli aj figuranti zranených osôb, na ktorých si príslušníci hasičskej jednotky a zdravotnícky personál precvičili spôsoby poskytovania prvej pomoci.

Veliteľ Dopravného práporu Hlohovec podplukovník Ferdinand Muríň po ukončení cvičného požiarneho poplachu vyzdvihol profesionálny prístup všetkých zúčastnených. „Nepredvídané situácie nás môžu zaskočiť každý deň, ale dôslednou prípravou a zdokonaľovaním zručností dokážeme včas reagovať a zdolať aj takú nepredvídanú situáciu, ktorou môže byť práve vzniknutý požiar“, zdôraznil veliteľ.



ddddkk

Autor: Dopravný prápor , Foto: Dopravný prápor - Dátum: 03.04.2013
Čítanosť: 12540
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share