Preskocit navigáciu

Prezident SR: Ozbrojené sily dosiahli maximum v rámci podmienok, ktoré majú


Prezident SR: Ozbrojené sily dosiahli maximum v rámci podmienok, ktoré majú

Rezort obrany aj napriek sťaženým podmienkam, ktoré mal, splnil svoje úlohy v minulom roku. Po včerajšom stretnutí s ministrom obrany Martinom Glváčom, náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Petrom Vojtekom a predstaviteľmi rezortu, to zhodnotil prezident SR Ivan Gašparovič, ktorý je zároveň hlavným veliteľom ozbrojených síl. „Som presvedčený, že tie plány, ktoré si dali do budúcnosti, splnia takisto,“ zdôraznil prezident.

S predstaviteľmi rezortu obrany hovoril o tom, ako budú ozbrojené sily v rámci svojho rozpočtu pokračovať, ale aj o ich účasti v medzinárodnom krízovom manažmente a spolupráci v rámci zoskupenia V4. „Som veľmi rád, že sme mohli rozobrať aj zákony ktoré sa týkajú vojakov, kde sme si povedali aj niektoré výhrady,“ uviedol hlavný veliteľ ozbrojených síl SR.

Ako ďalej priblížil šéf rezortu obrany Martin Glváč, na stretnutí hovorili aj o domácom krízovom manažmente, o všetkých legislatívnych procesoch, ktoré sa za súčasného vedenia začali. „Zhodnotili sme naše pôsobenie na ministerstve za posledný rok a hovorili sme aj o vojenskom spravodajstve, ale aj o tom, že sme ukončili prácu na veľkom spravodajskom zákone,“ uviedol minister. Prezidenta tiež informoval o reštrukturalizačných opatreniach, ktoré súčasné vedenie zrealizovalo vo vojenských podnikoch.

Hlavný veliteľ ozbrojených síl SR je podľa generálporučíka Vojteka o ich činnosti pravidelne informovaný. „Zvlášť sa zameriavame na cvičenia a na úlohy, ktoré nás čakajú,“ uviedol náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR. Zároveň dodal, že s prezidentom dnes hovorili aj o Afganistane a zmenách, ktoré sa týkajú nášho mandátu.

Podľa prezidenta ozbrojené sily v minulom roku dosiahli maximum v rámci podmienok, aké majú. Taktiež pozitívne ocenil hodnotenia našich vojakov, o ktorých je informovaný od zahraničných partnerov.


Prezident SR: Ozbrojené sily dosiahli maximum v rámci podmienok, ktoré majúPrezident SR: Ozbrojené sily dosiahli maximum v rámci podmienok, ktoré majúPrezident SR: Ozbrojené sily dosiahli maximum v rámci podmienok, ktoré majú

Autor: MO SR - KOd , Foto: Kancelária prezidenta SR - Marián Garaj - Dátum: 27.03.2013
Čítanosť: 11779
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share