Preskocit navigáciu

Vzájomná pomoc Slovákov vo vojenskej operácii ISAF


Vzájomná pomoc Slovákov vo vojenskej operácii ISAF Príslušníci multifunkčnej ženijnej roty slovenského kontingentu vojenskej operácie ISAF v týchto dňoch dokončili úpravy na vstupno-výstupnom bode ECP-5 (Entrance Control Point) do vojenskej základne Kandahar Airfield – KAF. Prispeli tak k skvalitneniu bezpečnostných podmienok pre slovenskú strážnu jednotku KAF, ktorá zabezpečuje komplexnú ochranu strategického vstupu do vojenskej základne KAF.

Slovenskí ženisti sa počas svojich prác na ECP-5 zamerali na úpravu a opevnenie stanovíšť pre príslušníkov zmeny, ktorí zabezpečujú kontrolu kamiónov na výstupnom bode z ECP-5 na vojenskú základňu a výstupe z vojenskej základne. Intenzita raketových útokov a predovšetkým miesta ich dopadu si vyžadujú neustále budovať a opevňovať priestory, v ktorých sa zdržiavajú naši vojaci. V hraničných situáciách, počas raketového alebo pozemného útoku príslušník strážnej jednotky nemôže odísť na relatívne bezpečné miesto do betónového úkrytu a za každých okolností ostáva na svojom stanovišti.

Veliteľ multifunkčnej ženijnej roty kapitán Róbert Dlugoš promptne zareagoval na žiadosť veliteľa strážnej roty kapitána Rolanda Daňuša a aj napriek množstvu projektov a úloh, ktoré plní multifunkčná ženijná rota, okamžite vyčlenil sily a prostriedky stavebnej čaty na zabezpečenie plnenia úloh ochrany svojich kolegov, ktorí chránia všetkých vojakov aj civilistov dislokovaných na vojenskej základni v Kandaháre.

Vzájomná pomoc Slovákov vo vojenskej operácii ISAFVzájomná pomoc Slovákov vo vojenskej operácii ISAFVzájomná pomoc Slovákov vo vojenskej operácii ISAF

Autor: mjr. Jozef Michalov , Foto: NSE SLOVCON ISAF - Dátum: 02.10.2012
Čítanosť: 12102
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share