Preskocit navigáciu

Deň ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi v Piešťanoch.


Deň ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi v Piešťanoch.

      Veliteľ Síl výcviku a podpory OS SR brigádny generál Ing. Ľubomír SVOBODA sa v sobotu 8. septembra zúčastnil v poradí 6. ročníka Dňa ozbrojených a záchranných systémov v areáli Vojenského historického múzea v Piešťanoch, kde v mene NGŠ OS SR čo najsrdečnejšie privítal všetkých návštevníkov.
      Uvedená akcia bola svojim rozsahom a povahou veľmi významná, pretože rozvíja novodobú tradíciu v oblasti upevňovania vzťahov medzi príslušníkmi ozbrojených a záchranných zložiek Slovenskej republiky a mládežou piešťanského regiónu.
Zámerom organizátorov tejto kultúrno-spoločenskej a športovej akcie bolo pútavou formou predstaviť mladej generácii, našim deťom, nielen modernú, ale aj historickú vojenskú techniku, výzbroj a výstroj. Zároveň pri praktických ukážkach záchranných zložiek prezentovať okrem modernej techniky a výstroja vysokú profesionálnu pripravenosť ich príslušníkov pri obrane a ochrane života a zdravia občanov SR, ako aj ich majetku.
      Zlatým klincom podujatia bolo odovzdanie lietadla MiG – 29A do expozície Vojenského historického múzea v Piešťanoch pilotom plukovníkom Vladimírom Lisým.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3

Autor: npor.Ing.František Bango , Foto: npor.Ing.František Bango - Dátum: 10.09.2012
Čítanosť: 13542
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share