Preskocit navigáciu

Nová krv nastúpila do OS SR


Nová krv nastúpila do OS SR

Už po tretí krát vo výcvikovom roku 2012 sa otvorila brána Práporu výcviku v Martine pre 101 mladých ľudí odhodlaných vstúpiť do Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Novo regrutovaní profesionálni vojaci a vojačky nastúpili na vykonanie základného vojenského výcviku 1. augusta 2012.
Z celkového počtu 101 čakateľov a kadetov prípravnej štátnej služby sa rozhodlo obohatiť rady skúsenejších príslušníkov OS SR aj 14 príslušníčok nežného pohlavia. Všetkých 101 čakateľov, kadetov, čakateliek a kadetiek, ktorí budú pod vedením skúsených inštruktorov pokračovať v náročnom 9 týždňovom základnom vojenskom výcviku, úspešne absolvovalo úvodnú prezenciu prostredníctvom skupiny personálnej podpory, základnú lekársku prehliadku na obväzisku Práporu výcviku a celý proces bol zakončený vystrojením v Regionálnom stredisku naturálneho odievania Multifunkčnej zásobovacej základne západ v Nemšovej, ktorá zabezpečila ich vystrojenie.
K nim sa pripojil 1 čakateľ, ktorý nedokončil základný vojenský výcvik s nástupným termínom 4/2012 pre dlhodobú PN a dňa 2. augusta 2012 prišlo 55 príslušníkov AOS M.R.Štefánika v Liptovský Mikuláš, ktorí taktiež vykonajú základný vojenský výcvik v Prápore výcviku Martin.
Po úspešnom absolvovaní základného vojenského výcviku budú čakatelia, kadeti a príslušníci AOS dňa 28. septembra 2012 slávnostne vyradení za prítomnosti svojich rodinných príslušníkov a známych.


Nová krv nastúpila do OS SR1Nová krv nastúpila do OS SR1Nová krv nastúpila do OS SR1Nová krv nastúpila do OS SR1Nová krv nastúpila do OS SR2Nová krv nastúpila do OS SR2Nová krv nastúpila do OS SR2Nová krv nastúpila do OS SR2

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: šbnrtm. Ľubomír Mihalik - Dátum: 03.08.2012
Čítanosť: 14524
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share