Preskocit navigáciu

Oslavy 132. výročia narodenia M. R. Štefánika


Oslavy 132. výročia narodenia M. R. Štefánika

Jednotky Veliteľstva posádky Bratislava – Čestná stráž OS SR BA, Vojenská hudba OS SR
BA dňa 21. júla 2012 zabezpečili a vykonali pietny akt kladenia vencov pri príležitosti Osláv 132. výročia narodenia gen. M. R. Štefánika v obci Košariská okr. Myjava.

Spomienkové vence k buste generála, inštalovanej na priečelí bývalej evanjelickej fary, kde sa Milan Rastislav Štefánik narodil, položili štátny tajomník MO SR, náčelník Generálneho štábu OS SR, veliteľ Síl výcviku a podpory Trenčín, zástupca Ministerstva kultúry SR, delegácia veľvyslanectva Českej republiky v SR, predstavitelia VÚC, miest a obcí Trenčianskeho samosprávneho kraja, družobnej obce Paulhan z Francúzska, delegácie spoločností M. R. Štefánika, legionársky obcí a leteckých zväzov zo Slovenskej republiky, Českej republiky a Francúzskej republiky.

Zdôraznením prínosu národného dejateľa a hrdinu k budovaniu národného povedomia Slovákov vo svojich príhovoroch zdôraznili všetci rečníci. Aj takýmto spôsobom bola vyzdvihnutá veľkosť človeka-vojaka a politika, na ktorého sme a musíme byť hrdí, ktorého paneurópske činy a myšlienky sú nadčasové a teda trvalé.


Oslavy 132. výročia narodenia M. R. Štefánika1Oslavy 132. výročia narodenia M. R. Štefánika1Oslavy 132. výročia narodenia M. R. Štefánika1Oslavy 132. výročia narodenia M. R. Štefánika1Oslavy 132. výročia narodenia M. R. Štefánika2Oslavy 132. výročia narodenia M. R. Štefánika2

Autor: kpt. Dr. Richard SPIŠÁK , Foto: kpt. Dr. Richard SPIŠÁK - Dátum: 23.07.2012
Čítanosť: 12506
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share