Taktické cvičenie vojenských hasičských jednotiek u ZZ ZT-5 Martin


Taktické cvičenie vojenských hasičských jednotiek u ZZ ZT-5 Martin

V dňoch 6. a 15. júna 2012 bolo v súlade s plánom výcviku a plánom zdokonaľovacej prípravy vykonané taktické cvičenie Vojenskej hasičskej jednotky (VHJ) v muničnom sklade Nováky a Trenčín. Témou taktického cvičenia bola činnosť VHJ pri vzniku udalosti – požiaru. Cieľom taktického cvičenia bolo prehĺbiť schopnosti veliteľov VHJ pri riadení síl a nasadzovaní hasičskej techniky a vecných prostriedkov pri zásahu a precvičiť pripravenosť a akcieschopnosť hasičských jednotiek, ako aj súčinnosť týchto jednotiek s ostatnými službami.

Pri taktickom cvičení v muničnom sklade Trenčín boli precvičené činnosti vyhlásenia požiarneho poplachu, presun na miesto udalosti, lokalizácia požiaru, likvidácia požiaru, súčinnosť a spolupráca ostatných zložiek muničného skladu, precvičenie spôsobu prenikania signálov, nariadení a hlásení. V muničnom sklade Nováky boli precvičené činnosti likvidácie lesného požiaru ohrozujúceho budovy muničného skladu, zadržanie páchateľa narušiteľa zásahovou skupinou (prísl. FOO), poskytnutie prvej pomoci zranenému príslušníkovi VHJ, doplňovanie vody na požiarovisko kyvadlovou dopravou, a súčinnosť s VHJ VÚ1056 Zemianske Kostoľany pri likvidácii požiaru. Ciele taktického cvičenia boli splnené.


Taktické cvičenie vojenských hasičských jednotiek u ZZ ZT-5 Martin1Taktické cvičenie vojenských hasičských jednotiek u ZZ ZT-5 Martin1Taktické cvičenie vojenských hasičských jednotiek u ZZ ZT-5 Martin1Taktické cvičenie vojenských hasičských jednotiek u ZZ ZT-5 Martin1Taktické cvičenie vojenských hasičských jednotiek u ZZ ZT-5 Martin2

Autor: ZZ ZT-5 Martin , Foto: ZZ ZT-5 Martin - Dátum: 22.06.2012
Čítanosť: 13016
Verzia pre tlač

Skočiť na menu