Preskocit navigáciu

Návšteva príslušníkov Národnej gardy Indiana USA v Prápore výcviku Martin


Návšteva príslušníkov Národnej gardy Indiana USA v Prápore výcviku Martin

     V dňoch 12.-13.6.2012 bola v Prápore výcviku Martin vykonaná návšteva príslušníkov Národnej gardy Indiana USA (ďalej len „NGI USA“) na čele s Maj. Anthony Ray KAISER.
V úvodnom brífingu boli predstavenéhlavné úlohy, poslanie a štruktúra útvaru. Prítomní boli oboznámení so spôsobom vykonávania výcviku a učebno-výcvikovou základňou, ktorou útvar disponuje. Návšteva pokračovala ukážkou trenažérov (STRELA S-2, RM 70/85 MODULAR, vodičské trenažéry BVP a T-72). Po obede sa presunuli do PC Sučany, kde sa oboznámili s praktickým výcvikom vykonávaným u čakateľov základného vojenského výcviku a kurzu OR-5 Poddôstojníckej akadémie. Prvý deň návštevy ukončili ukážkou bariérovej strelnice.
     Na druhý deň sa hostia oboznámili s poslaním a hlavnými úlohami výcvikovej jednotky vojenských misií a s jej učebno-výcvikovou základňou.
     Program pokračoval prednáškou príslušníkov NGI USA pre inštruktorov výcviku PrápV. V ďalších dňoch príslušníci NGI USA navštívia VVP Turecký Vrch.


Návšteva príslušníkov Národnej gardy Indiana USA v Prápore výcviku Martin1Návšteva príslušníkov Národnej gardy Indiana USA v Prápore výcviku Martin1Návšteva príslušníkov Národnej gardy Indiana USA v Prápore výcviku Martin1

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: npor. Ing. Igor Uhrin - Dátum: 13.06.2012
Čítanosť: 11521
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share