Preskocit navigáciu

Dopravný prápor na Lešti


Dopravný prápor na Lešti

Vyvedenie dopravného práporu z Hlohovca sa vo výcvikovom priestore vojenského obvodu Lešť, v prvom týždni, nieslo v znamení odborného výcviku a taktickej prípravy. Vzhľadom na poslanie dopravného práporu, vyvedená dopravná rota cvičila činnosť v konvoji cez deň a v noci ako aj opravy techniky v poľných podmienkach. Ako vidno na sprievodných snímkoch, výcvik prebiehal v premenlivých podmienkach aprílového počasia.  Po vykonaní čiastkových príprav a cvičení podľa jednotlivých tém, vyvedenie vyvrcholí v nasledujúcom týždni odborno taktickým cvičením, ktoré dôkladne preverí získané zručnosti. Počas tohto cvičenia sa na cvičiacich príde pozrieť aj zástupca veliteľa Síl výcviku a podpory brig. gen. Ing. Josef Pokorný, PhD. 

Dopravný prápor je súčasťou Spoločnej logistickej podpornej skupiny, ktorej poslaním je zabezpečenie operačnej logistiky v prospech celých ozbrojených síl. Jedná sa o jedinečné podporné prvky pripravené na nasadenie v rámci úloh krízového manažnmentu doma i v zahraničí.


Dopravný prápor na Lešti 1Dopravný prápor na Lešti 1Dopravný prápor na Lešti 1Dopravný prápor na Lešti 1Dopravný prápor na Lešti 2Dopravný prápor na Lešti 2Dopravný prápor na Lešti 2Dopravný prápor na Lešti 2

Autor: mjr.Zemanovič , Foto: kpt. Medveď - Dátum: 20.04.2012
Čítanosť: 13376
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share