Kurz obslúh AGS-17 a KPVT


Kurz obslúh AGS-17 a KPVT

       Krásna zimná idyla v tichu výcvikového priestoru bola preťatá rachotom streľby ťažkých zbraní. V súlade so svojim poslaním centralizovanej prípravy mužstva a poddôstojníkov pre celé ozbrojené sily, sa v prápore výcviku v Martine uskutočnili v dňoch 18. až 27. januára 2012 kurzy obslúh automatického granátometu AGS-17 a guľometu KPVT 14,5 mm. Súčasťou tohto kurzu boli aj cvičenia v streľbe z uvedených zbraní, organizované príslušníkmi práporu vo výcvikovom priestore Lešť.
       Uvedených kurzov sa zúčastnilo 10 a 13 profesionálnych vojakov z celých ozbrojených síl, čím sa zvýšila ich pripravenosť na plnenie úloh, nie len vo svojich materských útvaroch, ale a to najmä, ich pripravenosť na plnenie úloh v prípade vyslania do operácií mimo územia SR.
       Sily výcviku a podpory ako jeden zo základných komponentov Ozbrojených Síl SR nesie zodpovednosť za centralizovaný výcvik a prípravu mužstva a poddôstojníkov počas celej ich služobnej kariéry. Sústredením výcviku do jednej ustanovizne dochádza k významnej úspore vynakladaných prostriedkov a zároveň k udržiavaniu rovnakého štandardu pripravenosti PrV v celých ozbrojených silách.


Kurz obslúh AGS-17 a KPVT1Kurz obslúh AGS-17 a KPVT1Kurz obslúh AGS-17 a KPVT1Kurz obslúh AGS-17 a KPVT1Kurz obslúh AGS-17 a KPVT2Kurz obslúh AGS-17 a KPVT2

Autor: mjr. Štefan Zemanovič , Foto: kpt. Milan Peterka - Dátum: 30.01.2012
Čítanosť: 15157
Verzia pre tlač

Skočiť na menu