Preskocit navigáciu

8. posádkový ples Trenčín


8. posádkový ples Trenčín

Takmer 450 hostí otvorilo plesovú sezónu Ozbrojených síl Slovenskej republiky vo štvrtok 5. januára 2012 na 8. posádkovom plese v Posádkovom klube v Trenčíne, organizovanom veliteľstvom síl výcviku a podpory a veliteľstvom pozemných síl OS SR sídliacimi v trenčianskej posádke.

Vojenský ples trenčianskej posádky je prvým plesom roka v meste Trenčín. Už tretí rok si pripísal i celoslovenské prvenstvo, čím získal na vážnosti a čoho jasným dôkazom sú i pozvaní hostia. Spolu so štátnym tajomníkom ministerstva obrany SR Róbertom Ondrejcsákom prijal pozvanie aj vedúci služobného úradu ministerstva obrany SR Peter Plučinský, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajor Peter Vojtek, 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajor Miroslav Kocian, 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučík Jaroslav Vývlek a bývalý náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generál v.v. Milan Cerovský. Nechýbali náčelníci štábov generálneho štábu, zástupcovia firiem zaoberajúcich sa zbrojárenským priemyslom, zástupcovia firiem spolupracujúcimi s Ozbrojenými silami Slovenskej republiky a najmä príslušníci ozbrojených síl, profesionálni vojaci a zamestnanci z celého Slovenska.

Presne o 19.00 hod. sa v hlavnej sále rozozneli fanfáry pre štátneho tajomníka MO SR a generalitu ozbrojených síl, aby generálmajor Vojtek spolu s generálmajorom Salaganičom svojimi príhovormi slávnostne otvorili ôsmy ples trenčianskej posádky. „Je mi veľkou cťou Vás všetkých privítať na tomto, už tradičnom posádkovom plese, ktorý každoročne organizuje veliteľstvo síl výcviku a podpory a veliteľstvo pozemných síl. Tradíciou tohto plesu je, že Vás každoročne vítajú velitelia síl v posádke Trenčín. Ja síce v tejto chvíli už nepôsobím ako veliteľ síl výcviku a podpory, ale som nesmierne rád, že v dnešný slávnostný večer sa Vám môžem prihovoriť ako spoluorganizátor. Som presvedčený, že sa budete príjemne zabávať, odbremeníte sa od každodenných starostí a povinností a pripravený program plesu Vám poskytne relax a balzam na dušu, uvoľníte svoje myšlienky pri tanci, pri konverzácii s priateľmi a známymi, pri poháriku a pri vynikajúcom jedle“, privítal svojimi slovami hostí náčelník GŠ OS SR generálmajor Peter Vojtek.
Celým večerom sprevádzal humornými vstupmi moderátor plesu, výborný muzikálový spevák Ján Slezák, ktorý po slávnostnom prípitku organizátorov uviedol kultúrne vystúpenie tanečnej skupiny TŠK Stella zo Žiaru nad Hronom. Po predtancovaní štandartných tancov, tanečníci skupiny TŠK Stella následne vyzvali pozvaných VIP hostí do prvého tanečného kola.

Fakt, že ples nie je iba o tanci, ale aj zábave a zaujímavých vystúpeniach, potvrdil i hosť večera, vynikajúca muzikálová speváčka, herečka Nela Pocisková, ktorá niekoľkokrát zaplnila hlavnú sálu plesu a za svoje vystúpenia zožala búrlivý potlesk. Hlavným lákadlom večera pre všetkých hostí bola tombola, ktorej žrebovanie začalo tesne pred polnocou. Šťastní víťazi si odniesli celkovo 19 hodnotných cien a hlavnou cenou večera bol LCD televízor.

Slávnostná atmosféra a výborná zábava, ktorá pokračovala do skorých ranných hodín, je dôkazom dlhotrvajúcej tradície vojenských plesov v Trenčíne, ktorá sa začala písať už v sedemdesiatych rokoch 20-teho storočia. Delostrelecké plesy sa vtedy organizovali v reštaurácii Kotva, dnešný hotel Magnus, Veliteľstvom východného vojenského okruhu, Vojenským veliteľstvom Východ a neskôr Veliteľstvom armády SR i Generálnym štábom OS SR. V novodobej histórii sa plesy presunuli do priestorov Okruhového domu armády, dnešného Posádkového klubu Trenčín, a hlavnými organizátormi sú každý rok dve operačné veliteľstvá situované v trenčianskej posádke.

Kompletnú fotodokumentáciu z 8. posádkového plesu je možné v rámci rezortnej dátovej siete stiahnuť z nasledujúceho odkazu tu.

V prípade problémov prosím kontaktujte nrtm. Petra Svoreňa, tlf.č.: 0960/331661


8. Posádkový ples Trenčín18. Posádkový ples Trenčín18. Posádkový ples Trenčín18. Posádkový ples Trenčín18. Posádkový ples Trenčín28. Posádkový ples Trenčín28. Posádkový ples Trenčín28. Posádkový ples Trenčín28. Posádkový ples Trenčín38. Posádkový ples Trenčín38. Posádkový ples Trenčín38. Posádkový ples Trenčín38. Posádkový ples Trenčín48. Posádkový ples Trenčín48. Posádkový ples Trenčín48. Posádkový ples Trenčín48. Posádkový ples Trenčín58. Posádkový ples Trenčín58. Posádkový ples Trenčín58. Posádkový ples Trenčín5

Autor: kpt. Ján Brezula , Foto: kpt. Michal Vangorík, nrtm. Peter Svoreň - Dátum: 10.01.2012
Čítanosť: 26641
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share