Preskocit navigáciu

Odchod veliteľa ZaSKIS do zálohy a vymenovanie nového veliteľa


Odchod veliteľa ZaSKIS do zálohy a vymenovanie nového veliteľa

V piatok 9. decembra 2011 na slávnostnom zhromaždení v Posádkovom klube v Trenčíne bol vyhlásený personálny rozkaz plukovníkovi Ing. Štefanovi Slovákovi, ktorý po 30 rokoch služby v Ozbrojených silách Slovenskej republiky odišiel do zálohy.
Funkciu veliteľa Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov tak od 10. decembra 2011 vykonáva nový veliteľ plukovník Ing. Ľubomír Gacko.


V rámci slávnostného ceremoniálu zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Ing. Josef POKORNÝ, PhD. v krátkom príhovore poďakoval odchádzajúcemu veliteľovi za jeho celoživotnú prácu v oblasti rozvoja a prevádzky KIS a poprial mu veľa úspechov v ďalšom živote. V závere zhromaždenia mu odovzdal pamätnú plaketu, ktorá mu bude pripomínať jeho pôsobenie v OS SR. Prínos plukovníka Slováka pre rozvoj komunikačných a informačných systémov vo svojom príhovore zvýraznil aj plukovník Ing. Ivan Ilavský, náčelník odboru podpory velenia Štábu pre operácie Generálneho štábu OS SR.
Sám plukovník Slovák vo svojom príhovore ocenil kvalitu spolupráce s príslušníkmi základne a nazáver im poďakoval za ich podporu.

 
Brigádny generál Pokorný zaželal novému veliteľovi ZaSKIS mnoho úspechov v jeho ďalšej práci v prospech rozvoja komunikačných a informačných systémov, pričom vyzdvihol jeho rozsiahle skúsenosti z práce v OS SR ako aj medzinárodných vojenských štruktúrach. Plukovník Gacko poďakoval za povzbudivé slová a vyjadril presvedčenie, že sa bude môcť oprieť predovšetkým o spoľahlivú prácu svojich nových podriadených, oporu nadriadených a podporu rodiny.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha 2Fotopriloha 2Fotopriloha 2Fotopriloha 2Fotopriloha 3Fotopriloha 3

Autor: pplk. Mgr. Daniel Matúš , Foto: npor. Ing. Vladimír Križko - Dátum: 13.12.2011
Čítanosť: 15540
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share