Preskocit navigáciu

Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom


Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom

Piatok 9. decembra sa niesol v znamení rozlúčky veliteľa síl generálmajora Ing. Petra Vojteka s príslušníkmi veliteľstva. Aj keď oficiálny akt ukončenia pôsobenia na funkcii a prevzatie funkcie Náčelníka generálneho štábu je naplánované na 15. decembra, bol pre náročné úlohy spojené s preberaním funkcie usporiadaný vojenský slávnostný ceremoniál k rozlúčeniu sa s generálom Vojtekom s týždňovým predstihom. A príznačne sa tak stalo v priestoroch divadelnej sály Trenčianskeho Posádkového klubu.

 
Na ceremoniáli sa zúčastnil 2. zástupca Náčelníka generáleho štábu generálporučík Jaroslav Vývlek, ktorý v mene odchádzajúceho náčelníka generálneho štábu generála Ľubomíra Bulíka pozdravil prítomných a odchádzajúcemu veliteľovi odovzdal pamätný list NGŠ OS SR za pôsobenie vo funkcii. Vo svojom príhovore spomenul úspechy dosiahnuté silami pod vedením generálmajora Vojteka. V nasledujúcom príhovore sa odchádzajúci veliteľ poďakoval všetkým príslušníkom síl, ktorí nemalou mierou prispeli aj k jeho osobnému úspechu. "Hneď na začiatku môjho pôsobenia na nástupe 29ho júna minulého roku som spomenul že som v Trenčíne dočasne, tak ako môžu o svojom pôsobení hovoriť len profesionálny vojaci, a počas tohto obdobia som mal možnosť sa dôkladne zoznámiť s chodom týchto, svojim zložením výnimočných síl." Ďalej vo svojom príhovore spomenul všetkých ktorí mu "dláždili cestu", na záver ako najdôležitejšej osobe, ktorá mu svojou podporou pomohla dosiahnuť všetky úspechy, poďakoval generál Vojtek svojej manželke Eleonóre a venoval jej kyticu kvetou.


Na záver zhromaždenia brigádny generál Josef Pokorný odovzdal v mene všetkých príslušníkov veliteľstva spomienkový dar, ktorý bude generálovi Vojtekovi pripomínať jeho pôsobenie vo funkcii veliteľa Síl výcviku a podpory.

Po skončení rozlúčky s príslušníkmi veliteľstva síl, sa generál Vojtek rozlúčil v priestoroch klubu vojenských dôchodcov s predstaviteľmi tejto záujmovej organizácie ako aj s predstaviteľmi úradov a zariadení civilného sektoru, pôsobiacich v posádke Trenčín.


Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom1Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom1Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom1Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom1Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom3Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom3Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom3Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom3Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom4Veliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľomVeliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľomVeliteľstvo síl sa lúčilo s veliteľom

Autor: mjr. Štefan Zemanovič , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 09.12.2011
Čítanosť: 14263
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share