Preskocit navigáciu

Posledná Vojenská rada veliteľa SVaP v tomto roku


Posledná Vojenská rada veliteľa SVaP v tomto roku

Netradične vo štvrtok 8. decembra sa posledný raz v tomto roku zišla Vojenská rada veliteľa Síl výcviku a podpory. Tento raz ju z dôvodu pracovnej zenprázdnenosti viedol zástupca veliteľa brigádny generál Pokorný, a akoby príznačne týmto prebral štafetový kolík od súčasného veliteľa, ktorý sa práve pripravuje na pôsobenie v novej funkcii Náčelníka Generálneho štábu OS SR.

 
Počas rokovania bol predložený návrh plánu práce vojenskej rady na budúci rok a velitelia podriadených útvarov doložili svoje úspechy a neúspechy z tohto roka a svoje najväčšie výzvy na rok nadchádzajúci. Záverom rokovania boli účastníci oboznámení s plánom vydavateľskej činnosti bulletinovej služby, ktorá je jedinečným subjektom v štruktúre veliteľstva a na koniec aj so stavom tvorby vojenských predpisov a doktrín.

Zasadanie vojenskej rady veliteľa Síl výcviku a podpory je jedinečné svojim rozsahom, ktoré je dané počtom podriadených útvarov a tým aj účastníkov. Veliteľ Síl výcviku a podpory má mimoriadne náročnú úlohu velenia 13 útvarom so širokým záberom od zabezpečenia výcviku jednotlivca cez nasaditeľnú a kamennú logistiku až po zabezepečenie komunikačných a informačných systémov v ich nasaditeľnej aj stacionárnej podobe.


Posledná Vojenská rada veliteľa SVaP v tomto rokuPosledná Vojenská rada veliteľa SVaP v tomto roku

Autor: mjr. Štefan Zemanovič , Foto: mjr. Štefan Zemanovič - Dátum: 09.12.2011
Čítanosť: 12600
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share