Výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka síl výcviku a podpory


Výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka síl výcviku a podpory

Dňa 29. novembra. 2011 sa na Základni mobilných KIS uskutočnil výber najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníka síl výcviku a podpory za výcvikový rok 2011. Na pôde svojho útvaru kandidátov a komisiu privítal veliteľ Základne MOKIS podplukovník Štefan Pobijak, ktorý vyjadril potešenie hostiť túto udalosť na základni a zdôraznil dôležitosť a motivačný prvok výberu najlepších vojakov. Komisia zložená z veliacich poddôstojníkov podriadených útvarov a zložiek SVaP pod vedením veliaceho poddôstojníka Veliteľstva síl výcviku a podpory štábneho nadrotmajstra Jána Bridu mala veľmi zložitú a zodpovednú úlohu vybrať toho najlepšieho kandidáta, lebo úroveň kandidátov bola veľmi vysoká. V súlade s Nariadením NGŠ pre výber vojaka mužstva a poddôstojníka roka komisia objektívne zhodnotila a posúdila všetky kritériá a skutočnosti a rozhodla o víťazoch v oboch kategóriách.

Najlepší vojak síl výcviku a podpory v kategórii mužstvo sa stal desiatnik Lukáš KAMENIAR príslušník Čestnej stráže OS SR. Menovaný je jedným zo skupiny, ktorí tvoria a predstavujú „Show program“ pri rôznych reprezentačných aktivitách OS SR.

Poddôstojník roka za SVaP sa po prvý krát v histórii sútaže stal poddôstojník v hodnosti štábny nadrotmajster. Komisia vybrala najlepšieho poddôstojníka SVaP veliaceho poddôstojníka NATO DCM štábneho nadrotmajstra Miroslava DULAJA.

Šbnrtm. Miroslav DULAJ bude reprezentovať SVaP dňa 7.decembra 2011 v Ružomberku vo výbere najlepšieho poddôstojníka OS SR.

„Uvedená súťaž buduje novodobú tradíciu zboru mužstva a poddôstojníkov v OS SR a preto si vážim všetkých kandidátov v tejto súťaži a mojim želaním je aby konkurencia a zdravá rivalita bola neodmysliteľnou súčasťou do budúcnosti.“ povedal na záver veliaci poddôstojník síl výcviku a podpory šbnrtm. Ján BRIDA.


Výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka síl výcviku a podpory1Výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka síl výcviku a podpory1Výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka síl výcviku a podpory1Výber najlepšieho poddôstojníka a vojaka síl výcviku a podpory1

Autor: šbnrtm. Ján Brida , Foto: šbnrtm. Ján Brida - Dátum: 02.12.2011
Čítanosť: 16102
Verzia pre tlač

Skočiť na menu