Preskocit navigáciu

Ocenenie bezpríspevkových darcov krvi v posádke Trenčín


Ocenenie bezpríspevkových darcov krvi v posádke Trenčín

Po dlhých zahmlených dňoch sa aj slniečko chcelo pozrieť na tých, čo tekutinou z najvzácnejších zachraňujú životy. Dňa 29. novembra sa v Dome humanity Slovenského červeného kríža konal aktív darcov krvi, na ktorom boli ocenení desaťnásobní darcovia bronzovou Jánskeho plaketou. V posádke Trenčín sa jedná aj o príslušníkov OS SR a tak aj včera bol medzi ocenenými príslušník veliteľstva Síl výcviku a podpory kpt. Ján Brezula.

Ako vo svojom príhovore spomenula riaditeľka ÚzS SČK MVDr. Mgr. Janka Koppiová, pre samotných darcov sa darovanie stáva samozrejmosťou, a aj keď sa v súčasnej spoločnosti hodnoty posúvaju smerom k egoizmu, darovanie krvi je a bude naďalej pomníkom spolupatričnosti a nezištnej pomoci. Preto patrí chvála všetkým ochotne poskytnúť to najvzácnejšie, čo majú.


Ocenenie bezpríspevkových darcov krvi v posádke Trenčín1Ocenenie bezpríspevkových darcov krvi v posádke Trenčín1Ocenenie bezpríspevkových darcov krvi v posádke Trenčín1Ocenenie bezpríspevkových darcov krvi v posádke Trenčín1Ocenenie bezpríspevkových darcov krvi v posádke Trenčín2

Autor: mjr. Štefan Zemanovič , Foto: SČK - Dátum: 30.11.2011
Čítanosť: 15859
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share