Preskocit navigáciu

Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP


Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP

     Podľa programov výcviku frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov, navštívili dňa 15. novembra 2011 v sprievode veliteľa poddôstojníckej akadémie štábneho nadrotmajstra Mgr. Milana PAVLÍKA veliteľstvo síl výcviku a podpory. Privítal ich zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Ing. Josef POKORNÝ, PhD. V krátkom úvode svojimi slovami povzbudil budúcich štábnych nadrotmajstrov k budúcej miere zodpovednosti, ktorá prináleží s hodnosťou a funkciou, ktorú budú zastávať. V príhovore pripomenul jazykovú spôsobilosť, ktorá sa stáva súčasťou takejto hodnosti v službe OS SR. „Na štúdium anglického jazyka nie je nikdy neskoro!“ poznamenal na záver.
      V ďalšej časti svojimi prezentáciami predstavili veliteľstvá, ich hlavné úlohy a organizačnú štruktúru veliaci poddôstojníci síl výcviku a podpory štábny nadrotmajster Ján BRIDA a pozemných síl štábny nadrotmajster Rastislav BODNÁR. Vo svojich vystúpeniach sa veliaci poddôstojníci síl zamerali hlavne na objasnenie práce veliaceho poddôstojníka na stupni síl.
     Postavenie poddôstojníkov v plne profesionálnych OS SR prešlo ešte krátku cestu, stále sa vyvíja a je iba na samotných poddôstojníkoch ako sa pripravia na plnenie úloh po boku dôstojníkov. Vzájomná spolupráca a správne chápanie postavenia a úlohy poddôstojníka dáva základný predpoklad na správne riadenie každodennej práce profesionálnych vojakov v OS SR.


Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP1Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP1Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP1Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP1Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP2Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP2Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP2Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP2Frekventanti kurzu štábnych nadrotmajstrov navštívili veliteľstvo SVaP3

Autor: šbnrtm. Ján Brida , Foto: šbnrtm. Ján Brida - Dátum: 16.11.2011
Čítanosť: 13804
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share