Preskocit navigáciu

Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS


Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS

     Tieto novembrové dni sú späté s rotáciou personálu v operáciách MKM. Jednou z nich je aj operácia EUFOR/ALTHEA, do ktorej príprava a vyslanie personálu je v zodpovednosti veliteža Síl výcviku a podpory. Z tohto dôvodu sa dnes na velitežstve Spoločnej logistickej podpornej skupiny koná posledná kontrola personálu, takzvaná „Pomka“ a zároveň za účasti veliteža síl generálmajora Ing. Petra Vojteka a náčelníka odboru spravodajstva a elektronického boja Štábu pre operácie GŠ SO SR plukovníka Ing. Štefana Kovácsa, slávnostná rozlúčka s 31 vojakmi smerujúcimi na rôzne pozície v tejto operácii.
     Príslušníci ozbrojených síl sa po zmene konceptu operácie podiežajú už druhou rotáciou hlavných síl na plnení úloh na rôznych pozíciách na velitežstvách EU a NATO, regionálnom koordinačnom centre juh a samotných styčných a pozorovacích tímoch. Vo vyčlenenom priestore zodpovednosti slovenskí vojaci pôsobia spolu s príslušníkmi OS Švajčiarska a Turecka na udržaní mieru a stability v tejto časti Bosny a Hercegoviny.
     Ako vo svojom príhovore generálmajor Vojtek poznamenal, príslušníci odchádzajúci do operácie prešli dvojfázovým výcvikom, ktorý ako je presvedčený, ich pripravil na plnenie úloh v priestore tak, aby ich misia bola úspešná.
Príslušníci Síl výcviku a podpory v spolupráci s príslušníkmi 5. pluku špeciálneho určenia pôsobia v operácii EUFOR/ALTHEA od konca roka 2010 v 6 a 9 mesačných rotačných cykloch.


Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS1Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS1Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS1Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS1Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS2Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS2Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS2Rotácia do operácie ALTHEA sa lúčila na velitežstve SLPS2

Autor: mjr. Štefan Zemanovič , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 16.11.2011
Čítanos: 14185
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share