Preskocit navigáciu

Veliteľ centra RCHBO Čereňany odchádza do zálohy


Veliteľ centra RCHBO Čereňany odchádza do zálohy

V pondelok 10. októbra 2011 vyhlásil veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek personálny rozkaz podplukovníkovi Danielovi Brezoňákovi, ktorý po 27 rokoch služby v Ozbrojených silách Slovenskej republiky odchádza do zálohy. Funkciu veliteľa Výcvikového, analytického a zásobovacieho centra RCHBO Čereňany tak bude od 10. októbra 2011 z poverenia vykonávať zástupca veliteľa major Branislav Husovský.

Podplukovník Daniel Brezoňák bol v roku 1984 prijatý do služobného pomeru vojaka z povolania v hodnosti rotmajster. Po absolvovaní Vysokej vojenskej školy pozemného vojska vo Vyškove nastúpil ako poručík na funkciu veliteľa čaty ťažby a úpravy vody technickej roty 1. ženijného zatarasovacieho práporu. Ďalej pôsobil ako veliteľ čaty na iných útvaroch a neskôr ako učiteľ a vedúci starší učiteľ učebnej skupiny ženijných predmetov. Absolvoval postgraduálne štúdium, po ktorom zastával funkciu dôstojníka oddelenia technického zabezpečenia 5. raketového pluku. Na Ministerstve obrany SR pôsobil na oddelení pozemných inšpekcií Slovenského verifikačného centra sekcie zahraničných vzťahov. V roku 1997 bol vyslaný na plnenie úloh v zahraničí v misii OSN UNTAES na území bývalej Juhoslávie a v roku 1999 na plnenie úloh v zahraničí v monitorovacej misii ECMM na území Bosny a Hercegoviny. Od roku 2004 pôsobil na funkcii zástupcu veliteľa 5. základne a opravovne chemického materiálu Veliteľstva logistiky a v roku 2005 bol ustanovený do funkcie veliteľa Základne logistickej podpory RCHBO Čereňany, ktorá bola 1. 7. 2009 premenovaná na Výcvikové analytické a zásobovacie centrum RCHBO.


Odchádza veliteľ centra RCHBO v ČereňanochOdchádza veliteľ centra RCHBO v ČereňanochOdchádza veliteľ centra RCHBO v ČereňanochOdchádza veliteľ centra RCHBO v Čereňanoch

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 10.10.2011
Čítanosť: 18244
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share