Preskocit navigáciu

Belgická delegácia na návšteve Slovenska


Belgická delegácia na návšteve Slovenska

V dňoch 2. – 7. októbra 2011 navštívili traja príslušníci Ozbrojených síl Belgicka Slovenskú republiku. Účelom ich návštevy bola obojstranná výmena skúseností v oblasti logistických odborností s príslušníkmi Multifunkčného práporu Hlohovec. Podplukovníka Dirk Laforce, práporčíka Van Den Eeckhout a práporčíčku Evelyn Saint v priebehu celej návštevy sprevádzal veliteľ Multifunkčného práporu Hlohovec podplukovník Adrian Melega.

V stredu 5. októbra 2011 sa so zahraničnou delegáciou osobne stretol aj veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek, ktorý potvrdil záujem spolupracovať na výmene skúseností v oblasti logistických odborností. Po úvodnom brífingu na veliteľstve síl, ktorým v utorok dopoludnia predstavil plukovník Pástor zahraničnej delegácii sily výcviku a podpory, tak počas neformálneho stretnutia diskutovali o problémových oblastiach pri vykonávaní logistického zabezpečenia ozbrojených síl Slovenskej republiky a Belgicka.

V priebehu návštevy mali možnosť okrem pracovných rokovaní na témy strategickej prepravy, kontajnerovej a námornej prepravy, vidieť Bratislavský a Trenčiansky hrad, hovoriť so šéfom Centra vojenskej dopravy plukovníkom Milanom Dankom i navštíviť Ústav na výkon trestu odňatia slobody a Ústav na výkon väzby Leopoldov.


Belgická delegácia na návšteve Slovenska Belgická delegácia na návšteve Slovenska Belgická delegácia na návšteve Slovenska Belgická delegácia na návšteve Slovenska Belgická delegácia na návšteve Slovenska 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 06.10.2011
Čítanosť: 15749
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share