Preskocit navigáciu

Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky


Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky

Príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory si vo štvrtok 22. septembra 2011 slávnostným nástupom pripomenuli Deň Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

V úvode nástupu zaznela hymna Slovenskej republiky a následne bol prečítaný rozkaz prezidenta Slovenskej republiky. Ďalej vystúpil zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Juraj Krištofovič, ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol historické udalosti z roku 1848, kde práve v Brezovej pod Bradlom dosiahli slovenskí dobrovoľníci víťazstvo, na ktorého počesť oslavujeme 22. september ako Deň Ozbrojených síl Slovenskej republiky. „Sily výcviku a podpory sa stali neoddeliteľnou súčasťou ozbrojených síl Slovenskej republiky a preto mi dovoľte vyjadriť pri tejto príležitosti poďakovanie všetkým tým, ktorí sa podieľali na procese budovania moderných síl podpory a výcviku.“, zdôraznil vo svojom príhovore zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Juraj Krištofovič.

Víťazstvo slovenských dobrovoľníkov pri Brezovej pod Bradlom sa navždy zapísalo do našich dejín a preto je deň 22. september každoročne slávený v podobe Dňa Ozbrojených síl SR.


Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky1Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky1Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky1Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky1Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky2Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky2

Autor: kpt. Ján Brezula , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 23.09.2011
Čítanosť: 14250
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share