Preskocit navigáciu

Vojenskí pridelenci USA navštívili základne v Nemšovej


Vojenskí pridelenci USA navštívili základne v Nemšovej

V stredu 24. augusta 2011 navštívili Multifunkčnú zásobovaciu základňu západ a 5.Kartoreprodukčnú základňu v Nemšovej vojenskí pridelenci USA podplukovník Terry L. Anderson a podplukovník Matthew H. Nuhse.

Poslanie a hlavné úlohy plnené Multifunkčnou zásobovacou základňou Západ prezentoval zástupca veliteľa major Milan Nápoký a činnosť 5. kartoreprodukčnej základne jej veliteľ podplukovník Tibor Hamar. Záujem hostí bol sústredený na spoluprácu so zahraničnými armádami pri zabezpečovaní logistickej podpory jednotiek v zahraničných misiách a na distribúciu spojovacích prostriedkov dodaných do Multifunkčnej zásobovacej základne západ americkou stranou pre potreby OS SR.

Počas prehliadky základne bola náčelníkom Centra materiálového manažmentu majorom Ľubomírom Hrčkom prezentovaná činnosť vystrojovacej linky pre profesionálnych vojakov vysielaných do operácií medzinárodného krízového manažmentu a novootvoreného Regionálneho strediska naturálneho odievania Nemšová. Prezentáciu nových trendov dlhodobej ochrany materiálu pred koróziou, spojenú s ukážkou prekonzervácie motoru vykonal vedúci Oddelenia konzervácie zamestnanec Jozef Kebísek.

Vojenskí pridelenci vyjadrili v závere návštevy uznanie nad rozmanitosťou odborných činností vykonávaných príslušníkmi Multifunkčnej zásobovacej základne západ v prospech ozbrojených síl a ocenili úroveň pripravenosti návštevy ako aj komunikáciu v anglickom jazyku.


Vojenskí pridelenci USA navštívili základne v NemšovejVojenskí pridelenci USA navštívili základne v NemšovejVojenskí pridelenci USA navštívili základne v NemšovejVojenskí pridelenci USA navštívili základne v NemšovejVojenskí pridelenci USA navštívili základne v Nemšovej 2

Autor: nrtm. Štefan Rakovan , Foto: nrtm. Štefan Rakovan - Dátum: 25.08.2011
Čítanosť: 13738
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share