Preskocit navigáciu

Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR


Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR

V piatok 26. augusta 2011 v ranných hodinách si spoločným nástupom pri príležitosti 67. výročia Slovenského národného povstania a 19. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky pripomenuli príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne dve historické križovatky Slovenského národa.

Slávnostným aktom prečítania rozkazov Prezidenta Slovenskej republiky k 67. výročiu Slovenského národného povstania a 19. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky si profesionálni vojaci a zamestnanci veliteľstva uctili dôležitý odkaz Slovenského národného povstania a rozhodujúci medzník v novodobej histórii Slovenskej republiky, ktorým bolo prijatie Ústavy Slovenskej republiky 1. septembra 1992. „Vojaci, v radoch ktorých povstalo množstvo dobrovoľníkov so zbraňou v ruke, bojovali proti presile a hrdinsky dokázali čo je slovenskému národu vlastné: sloboda, nezávislosť, pravda a spravodlivosť,“ povedal veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek a dodal, že prijatie Ústavy SR bol začiatok, po ktorom vznikla Slovenská republika, vzápätí Armáda Slovenskej republiky a neskôr aj Ozbrojené sily Slovenskej republiky. V závere svojho vystúpenia prítomným profesionálnym vojakom a zamestnancom pri príležitosti sviatkov poblahoželal a poprial veľa entuziazmu, šťastia a úspechov.

Pri príležitosti slávnostného zhromaždenia veliteľ síl zároveň odovzdal pamätnú medailu Ministra obrany SR III. stupňa bronzovú kapitánovi Jaroslavovi Kunovi a čestný odznak Ozbrojených síl Slovenskej republiky III. triedy bronzový kapitánovi Štefanovi Michalovičovi. Zároveň poďakoval za prácu a odovzdal ďakovný list zamestnankyni Ivane Greisingovej, ktorá odchádza do dôchodku, a kapitánovi Milanovi Vídenskému, ktorí odchádza pôsobiť na Zásobovaciu základňu zásobovacej triedy 5 do Martina.


Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR 2Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 26.08.2011
Čítanosť: 16056
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share