Preskocit navigáciu

Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku


Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku

106 nových čakateľov vojakov úspešne zvládlo prvú fázu základného vojenského výcviku pod názvom adaptácia a v utorok 23. augusta 2011 na taktickom odbornom cvičisku Práporu výcviku v Martine už uplatňovali štyri základné princípy streľby na zamestnaní zaradenom vo fáze strelec.

„Cieľom fázy strelec, je naučiť čakateľov a kadetov základnú manipuláciu, účel, hlavné časti a príslušenstvo, ich fungovanie a vplyv na streľbu zo Samopalu vz. 58. Musia sa naučiť používať, rozoberať, skladať a ošetrovať pridelenú zbraň, aby mohli úspešne absolvovať cvičenie strelieb, ktorým sa táto fáza končí,“ povedal veliteľ roty základného vojenského výcviku kapitán Marián Sobčák.

V utorok absolvovali čaty základného vojenského výcviku 6 hodinové cvičenie ukážok a nácviku uplatňovania štyroch základných princípov streľby na simulátore ST-94 rozloženom na výcvikovej učebni v priestoroch roty základného výcviku. Striedali sa po čatách rozdelením na tri pracoviská, kde na druhom pracovisku nacvičovali činnosť na prípravnej a palebnej čiare a úlohou tretieho pracoviska bolo naučiť sa odstraňovať poruchy na Samopale vz. 58.

V rámci 9 týždňového výcviku budú musieť všetci čakatelia v prípravnej službe zvládnuť základné témy taktickej, streleckej, poradovej, topografickej, spojovacej, chemickej, ženijnej, telesnej a zdravotnej prípravy. Na každého, kto výcvik zvládne, čaká ešte preverenie zo základných bojových zručností a záverečné prežitie roty základného vojenského výcviku na posádkovom cvičisku v Sučanoch.


Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku 2Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku 2Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku 2Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku 2Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku 3Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku 3Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku 3Budúci profesionáli prechádzajú druhou fázou výcviku 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 24.08.2011
Čítanosť: 17522
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share