Preskocit navigáciu

Presun techniky z Moldavy nad Bodvou pokračuje


Presun techniky z Moldavy nad Bodvou pokračuje

V aktuálnom výcvikovom týždni pokračovala martinská Zásobovacia základňa zásobovacej triedy 5 v preskladnení materiálu a techniky z rušeného Skladu výzbroje v Moldave nad Bodvou do skladovacích kapacít v priestoroch základne v Martine.

Hlavným dôvodom zrušenia Skladu výzbroje v Moldave nad Bodvou je efektívne zníženie počtu objektov a zariadení v pôsobnosti Síl výcviku a podpory OS SR v súlade so Zámerom dislokácie útvarov, jednotiek, úradov a zariadení v pôsobnosti MO SR a OS SR. Sily vychádzali z aktuálnej potreby hľadať rezervy a šetriť pridelené finančné prostriedky v rámci vlastných kapacít. Prehodnotili svoje skladové priestory a sklad, ktorý vznikol na konci roku 1992, sa rozhodli po odsune materiálu a techniky navrhnúť v závere roku 2011 do prebytočnosti.

Sily výcviku a podpory prepravili zo Skladu výzbroje Moldava nad Bodvou do Martina od začiatku výcvikového roka 2011 takmer 2200 ton materiálu, v celkovom objeme 74 železničných vagónov.


Presun techniky z Moldavy nad Bodvou pokračuje Presun techniky z Moldavy nad Bodvou pokračuje Presun techniky z Moldavy nad Bodvou pokračuje Presun techniky z Moldavy nad Bodvou pokračuje

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: ZZZT5 - Dátum: 04.08.2011
Čítanosť: 14098
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share