Preskocit navigáciu

Vojaci z Hlohovca zasahovali vo Vinohradoch


Vojaci z Hlohovca zasahovali vo Vinohradoch

Na dvojdňovej záchrannej operácii pod názvom „Common effort 07/11“ v obci Vinohrady nad Váhom v okrese Galanta sa zúčastnili aj vojaci z Multifunkčného práporu Hlohovec. Ich úlohou bolo vykopať odvodňovacie drenážne kanály v ťažkom zarastenom teréne, v miestach kde nebolo možné použiť ťažkú ženijnú techniku. Profesionálni vojaci plnili úlohy v pondelok 25. júla 2011 pod velením veliteľa vyčlenenej skupiny nadrotmajstra Ľuboša Bubovca a v utorok pod velením rotného Jozefa Kamenčíka.

Vojaci z Hlohovca zasahovali spoločne s vojakmi zo Serede a Nitry v miestach, kde došlo k niekoľkým zosuvom pôdy. Vykonávali povrchové odvodnenie zosuvov, ktoré ohrozovali rodinné domy a miestnu komunikáciu. Cieľom záchranných prác bolo odviesť povrchovo zachytené vody sústavou drénov v čo najrýchlejšom čase. Práce v teréne odborne riadil inžiniersky geológ RNDr. Pavel Liščák, CSc zo Štátneho geologického ústavu Dionýza Štúra v Bratislave, ktorý spolu so starostkou obce Evou Hanusovou vyjadril spokojnosť s prácou vojakov. „Vojaci boli naša posledná nádej. Bez nich by sme nemali žiadnu šancu. Veľmi im ďakujem,“ povedala starostka obce Eva Hanusová po tom, ako 89 vojakov v utorok a 91 v pondelok ručne vykopalo šesť odvodňovacích rigolov. Tie odvádzajú vodu z premočeného svahu.


Vojaci z Hlohovca zasahovali vo Vinohradoch 2Vojaci z Hlohovca zasahovali vo Vinohradoch 2Vojaci z Hlohovca zasahovali vo Vinohradoch 2Vojaci z Hlohovca zasahovali vo Vinohradoch 2Vojaci z Hlohovca zasahovali vo Vinohradoch 3Vojaci z Hlohovca zasahovali vo Vinohradoch 3Vojaci z Hlohovca zasahovali vo Vinohradoch 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: mlfpr HC - Dátum: 27.07.2011
Čítanosť: 16577
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share