Preskocit navigáciu

Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením


Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením
V piatok 1. júla 2011 otvoril Minister obrany Slovenskej republiky Mgr. Ľubomír Galko v Nemšovej samoobslužnú linku na nákup vojenských uniforiem, kanád, maskáčov a všetkých druhov vojenského oblečenia a výstroje pre vojakov Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Regionálne stredisko naturálneho odievania, ako sa samoobsluha pre profesionálnych vojakov nazýva, je umiestnené v Multifunkčnej zásobovacej základni Západ v Nemšovej a nahradí 9 výstrojných stredísk v regióne západného Slovenska.

Pracovné i slávnostné uniformy, kanady, maskáče ale i gombíky, hodnostné označenia či zimné bundy a iné výstrojné súčiastky pre profesionálnych vojakov boli doteraz distribuované pomocou 9 výstrojných stredísk (Topoľčany, Hlohovec, Levice, Nitra, Zemianske Kostoľany, Kuchyňa, Žilina, Sereď a Nemšová) v regióne západného Slovenska. Prinášalo to zvýšené náklady na personál, prevádzku, údržbu a rekonštrukciu jednotlivých stredísk, ich zásobovanie, a vojaci sa často stretávali s nedostatkom veľkostného sortimentu či nemožnosťou úpravy zakúpeného oblečenia.

Novo otvorené stredisko naturálneho odievania preto zabezpečí komplexné služby pod jednou strechou. Vojak či vojačka bude mať možnosť sám si vybrať z celého sortimentu, vyskúšať si tovar priamo na mieste a v prípade napríklad dlhých nohavíc, bude mať možnosť nechať si ich priamo na mieste skrátiť. Stredisko zabezpečí kompletné krajčírske služby s možnosťou vyšívania vojenských insignií či znakov útvarov a zariadení OS SR. Stredisko bude nápomocné i v procese regrutácie, kedy všetci novoprijatí profesionálni vojaci budú vystrojení práve v Nemšovej.

Jedno samoobslužné stredisko oproti deviatim malým má aj výhodu v operatívnom dopĺňaní materiálu priamo zo skladov základne a v neposlednom rade dôjde k úspore finančných prostriedkov vynaložených personál a prevádzku deviatich malých stredísk.

Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 1Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 1Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 1Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 1Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 2Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 2Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 2Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 2Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 3Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 3Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 3Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 3Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 4Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 4Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 4Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 4Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 5Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 5Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 5Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 5Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 6Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 6Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 6Nemšová otvorila samoobsluhu s vojenským oblečením 6

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 01.07.2011
Čítanosť: 20660
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share