Preskocit navigáciu

V Martine začal výcvik do operácie EUFOR ALTHEA


V Martine začal výcvik do operácie EUFOR ALTHEA

V dňoch od 20. do 24. júna 2011 začal vo Výcvikovej jednotke vojenských misií (VJVM) v Martine výcvik kľúčového personálu do operácie EUFOR ALTHEA. Celkovo sa na ňom zúčastnilo 26 profesionálov, ktorí budú nasadení do operácie v mesiacoch september a december 2011.

Počas prvého týždňa výcviku kľúčového personálu sa vojaci oboznámili s informáciami potrebnými pre nasadenie v Bosne a Hercegovine. Okrem teoretickej prípravy na učebni trénovali najdôležitejšie prvky výcviku aj v reálnych podmienkach, v akých plnia úlohy aj tímy v priestore operácie. Jednotlivé tímy vykonali presun s použitím GPS navigácie, máp a zadaním jednotlivých bodov záujmu. "Bol som svedkom vysokej profesionality nie iba zo strany cvičiacich, ale aj zo strany personálu VJVM. Najväčšiu pozornosť musíme venovať otázkam mínovej bezpečnosti vzhľadom na priestor operácie," povedal jeden z účastníkov výcviku štábny nadrotmajster Ján Brida.

Ďalšia časť výcviku bude realizovaná v posádke Hlohovec a záverečná časť bude vykonaná v Žiline spoločne so záverečným cvičením.


V Martine začal výcvik do operácie EUFOR ALTHEA 2V Martine začal výcvik do operácie EUFOR ALTHEA 2V Martine začal výcvik do operácie EUFOR ALTHEA 2V Martine začal výcvik do operácie EUFOR ALTHEA 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: VJVM - Dátum: 24.06.2011
Čítanosť: 15622
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share