Preskocit navigáciu

Štyria profesionáli SVaP podporili Beh pre život


Štyria profesionáli SVaP podporili Beh pre život

Profesionálni vojaci z veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne sa zaradili v sobotu 11. júna 2011 do tisícky ľudí, ktorí aktívne podporili 4. ročník charitatívneho projektu Beh pre život, organizovanom nadáciou Tesco. Po krajských mestách Prešov, Žilina, Nitra, Bratislava etapu uzatváralo prvýkrát, no veríme že nie naposledy, aj krajské mesto Trenčín. Patrónom behu pre mesto Trenčín bol hokejista Ľubomír Sekeráš.

Doteraz sa na behu, ktorý má dĺžku 4 km, zúčastnilo viac ako 15 000 ľudí. Boli medzi nimi športovci aj tí čo sa športu aktívne nevenujú, a vyzbierané štartovné išlo na nákup jedinečného prístroja ELISpot, ktorý je dôležitý pri výrobe protinádorových vakcín pre onkologických pacientov. Sprievodný program otvorili pre deti aj rodiny už od 13.00 hodiny a trať behu začínala na Mierovom námestí, pokračovala podchodom ku krytej plavárni až na ostrov a odtiaľ späť do mesta. Medzi bežcami boli štyria profesionálni vojaci z trenčianskeho veliteľstva síl výcviku a podpory, jeden dokonca s rodinou, ako aj traja príslušníci z veliteľstva pozemných síl.

Ostáva len dúfať, že túto myšlienku príde budúci rok podporiť väčšie množstvo z nás profesionálnych vojakov, ktorí chceme byť solidárni s tými, ktorí si už sami pomôcť nedokážu.


Štyria profesionáli SVaP podporili Beh pre život 2Štyria profesionáli SVaP podporili Beh pre život 2Štyria profesionáli SVaP podporili Beh pre život 2Štyria profesionáli SVaP podporili Beh pre život 2Štyria profesionáli SVaP podporili Beh pre život 3

Autor: kpt. Marián Bodollo , Foto: VSVaP - Dátum: 13.06.2011
Čítanosť: 15856
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share